SONDAJ: Principalele motive pentru care oamenii se joacă în această perioadă sunt surprinzătoare

Autor: Adrian Popa | 02.11.2020
SONDAJ: Principalele motive pentru care oamenii se joacă în această perioadă sunt surprinzătoare
Foto: Pixabay

Fiecare om are motive diferite pentru care alocă o parte din timpul lui, mai mică sau mai mare, jocurilor video. Unii doresc să devină gameri sau streameri faimoși, alții pentru adrenalină, iar o parte dintre oameni, mare, vor pur și simplu să scape de stres.

Un sondaj realizat în Singapore ne arată motivele pentru care cetățenii din această țară se joacă, pe PC-uri, dispozitive mobile sau console. Deși nu este neapărat reprezentantivă pentru restul lumii, cercetarea relevă câteva lucruri foarte interesante, iar motivele pentru care oamenii aleg să își petreacă timp în lumi virtuale sunt surprinzătoare.

Potrivit sondajului realizat de o instituțiue guvernamentală, 76% dintre cetățenii din statul asiatic petrec timp într-un joc video, mobil, pentru PC sau consolă. Dintre cei chestionați, 38% se joacă de mai mult de zece ani.

Citește și: Un gamer care a suferit o criză epileptică a fost salvat de o fată aflată la 8.000 de km distanță

Smartphone-ul este cel mai popular dispozitiv pentru gaming  – 92% dintre utilizatori îl folosesc și în acest scop. Urmează computerele personale (44%), tabletele (32%) și consolele video (28%).

Potrivit cercetării, 47% dintre oameni – în special tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani – se joacă mai mult în această perioadă dominată de pandemie.

Acum trecem la lucrile suprinzătoare relevate de sondaj. Aproape două treimi dintre respondenți (65%) au spus că se refugiază în jocurile video pentru a scăpa de stres, iar 60% au spus că fac acest lucru pentru a-și „omorî timpul”. Pentru 42% dintre cei chestionați, gamingul este o modalitate de a scăpa de problemele din viața de zi cu zi.

Realizările și provocările vin abia pe locurile cinci și șase, ca motive pentru gaming, cel puțin în această țară.

Sursa: Wonderwall.sg

Urmărește Go4Games.ro pe Google News