Bun venit în club: O privire asupra primelor 24 de zile de EA SPORTS FC 24

Autor: Cosmin Aionita | 28.10.2023
Bun venit în club: O privire asupra primelor 24 de zile de EA SPORTS FC 24
Foto: EA Sports

Electronic Arts a dezvăluit modurile în care fanii au interacționat cu noul joc EA SPORTS FC 24 de-a lungul primelor 24 de zile scurse de la lansarea acestuia.

În cele 24 de zile care s-au scurs de la lansarea mondială din 29 septembrie, au fost jucate 1,6 miliarde de meciuri. Fanii fotbalului din întreaga lume au marcat un total de 4,1 miliarde de goluri în cadrul jocului, în peste 200 de țări.

Anul acesta este deosebit de special, deoarece sărbătorim nu doar lansarea cu succes a jocului, ci și prima noastră lansare din noua eră a EA SPORTS FC. EA SPORTS FC 24 este doar începutul călătoriei noastre în construirea viitorului fotbalului care pune fanii pe primul loc. Suntem nerăbdători să continuăm construirea celui mai mare club de fotbal, cu scopul de a-i implica, distra și reprezenta pe fanii din întreaga lume.

– Nick Wlodyka, SVP & GM pentru EA SPORTS FC

În modul Ultimate Team, Franța, Anglia, Spania, Brazilia și Germania au fost cele mai reprezentate națiuni în Ultimate Team Squads, iar Premier League, LALIGA EA SPORTS, Bundesliga, Serie A Made in Italy și Ligue 1 Uber Eats sunt ligile cele mai reprezentate.

În experiențele din Career Mode din EA SPORTS FC 24, Kylian Mbappé a devenit cel mai căutat jucător pe piața transferurilor, iar Jesús Corona, Alphonso Davies, Jude Bellingham și Alejandro Garnacho au completat top 5 în clasamentul transferurilor.

FC Barcelona a fost cea mai selectată echipă de fotbal feminin din cadrul FC 24, alături de Chelsea, Arsenal și Olympique Lyon, iar cele mai selectate echipe masculine au fost Real Madrid, Manchester City, FC Barcelona, Manchester United și Liverpool. Primele trei cele mai populare meciuri sunt:

Top 3 cele mai populare meciuri – Bărbați

 1. FC Barcelona vs. Real Madrid
 2. Manchester City vs. Real Madrid
 3. Bayern München vs. Real Madrid

Top 3 cele mai populare meciuri – Femei

 1. Chelsea vs. FC Barcelona
 2. FC Barcelona vs. Real Madrid
 3. FC Barcelona vs. Olympique Lyonnais

Jucătorii și-au construit echipele de vis odată cu intrarea echipelor de fotbal feminin în Ultimate Team, iar peste 739 de milioane de elemente reprezentând jucătoare au fost incluse în Primele echipe de 11 din Ultimate Team ce au intrat în meciuri online.

Cu un număr incredibil de goluri marcate, atacanții au avut un început promițător în FC 24. Topul general al marcatorilor masculini și feminini până acum este:

Top 5 marcatori masculini

 1. Darwin Núñez
 2. Ansu Fati
 3. Erling Haaland
 4. Timo Werner
 5. Randal Kolo Muani

Top 5 marcatori feminini

 1. Sam Kerr
 2. Kadidiatou Diani
 3. Alex Morgan
 4. Trinity Rodman
 5. Alexia Putellas
EA SPORTS FC 24
Foto: EA Sports

După nenumărate goluri, jucătorii s-au arătat entuziasmați să sărbătorească, “alunecarea pe genunchi” dovedindu-se a fi cel mai utilizat gest de bucurie de până acum. Gestul jucătorilor de a ridica brațele către public a fost a doua cea mai utilizată modalitate de celebrare, iar „alunecarea pe spate” a încheiat topul primelor trei.

Fanii care joacă EA SPORTS FC 24 au încă posibilitatea de a deveni fondatori FC. Aceștia pot juca până la 1 noiembrie 2023 pentru a debloca beneficii exclusive, inclusiv vanity items în joc și, obiective și provocări în Ultimate Team, inclusiv o experiență Founder Evolution. Fiind o ofertă unică, fanii pot fi prezenți la începutul unei noi ere pentru EA SPORTS FC și își pot revendica titlul de FC Founder pentru a se alătura clubului cu stil.

Cu peste 19.000 de sportivi din 700 de echipe și 30 de ligi, autenticitatea de neegalat din EA SPORTS FC 24 este adusă la viață prin intermediul unei liste de jucători de la cele mai mari cluburi și ligi din întreaga lume, inclusiv LALIGA EA SPORTS, Premier League, Bundesliga, Serie A, CONMEBOL Libertadores, UEFA Champions League, UEFA Women’s Champions League, Barclays Women’s Super League și multe altele.

EA SPORTS FC 24 este dezvoltat de EA Vancouver și EA București și este acum disponibil pentru PlayStation 5, Xbox Series X|S, PC, PS4, Xbox One și Nintendo Switch.

Sursa: EA România

Urmărește Go4Games.ro pe Google News