Care sunt coeficienții piloților din F1 2022

Autor: Cosmin Aionita | 27.06.2022
Care sunt coeficienții piloților din F1 2022
Foto: EA Sports

Codemasters și Electronic Arts au dezvăluit, împreună cu Formula 1, coeficienții piloților din jocul F1 22, care urmează să fie lansat pe 1 iulie pentru PlayStation 5, Xbox Series X|S, PlayStation 4, Xbox One și PC.

Filmată în Baku și Canada alături de piloții din sezonul 2022, provocarea ‘Guess the Rating’ a adus coechipierii împreună, camerele captând fiecare moment, inclusiv momentul dezvăluirii coeficienților, întregul clip fiind disponibil aici. Clasamentele dinamice din modul My Team vor fi actualizate cu fiecare cursă, reflectând astfel acțiunea de pe circuit și din afara lui.

Pentru prima oară, Codemasters a schimbat algoritmul, astfel încât clasamentul reflectă acum îndeaproape performanțele actuale ale piloților și nu mai depinde la fel de mult de istoricul acestora. Experții Formula 1 Anthony Davidson, David Croft și Alex Jacques au colaborat cu studioul pentru o perspectivă care depășește setul de date. Coeficienții din ziua lansării sunt compilați până la Marele Premiu din Monaco, inclusiv. Clasamentul dinamic este împărțit în patru categorii cu un scor general. Acestea sunt:

  • Experiență (EXP): Bazat pe numărul de starturi acumulate în timpul carierei.
  • Racecraft (RAC): Abilitatea unui pilot de a termina campionatul pe o poziție superioară față de cea de început.
  • Awareness (AWA): Cu cât mai puțin timp petrecut în camera stewarzilor, cu atât mai bine. De asemenea, penalizările din viața reală vor avea un impact asupra punctajului în această categorie.
  • Pace (PAC): Sunt avantajați cei care obțin cel mai bun timp în calificări și care au cele mai multe ture rapid. De asemenea, vor fi luați în considerare piloții care își întrec coechipierii.
  • Rating (RTG): Media celor patru coeficienți de mai sus. Acest coeficient general va oscila în timpul sezonului, în funcție de performanță.

Paul Jeal, F1 Senior Franchise Director în cadrul Codemasters, a adăugat:

Devenit un pilon pentru alte titluri din portofoliul EA SPORTS; Coeficienții Dinamici ai piloților continua să le provoace emoții, și e minunat să observi camaraderia dar si nivelul de tachinare dintre coechipieri. Lucrăm îndeaproape cu un nou grup de experți F1 pentru a ne asigura că F1 22 reflectă ceea ce se întâmplă pe circuit, iar actualizările vor provoca și mai multe dezbateri în cursul sezonului.

Clasamentul piloților F1 22, disponibil la lansarea jocului, este afișat în următoarea imagine:

coeficienții piloților F1 22

Clasamentul piloților F1 22 reprezintă un element-cheie al modului My Team. În 2022, My Team include trei poziții de start – Newcomer (începător), Midway Challenger (concurent intermediar), și Championship Contender (pretendent la titlul mondial) – și le permite jucătorilor să decidă dacă vor să înceapă de jos sau să concureze pentru titlu încă de la început.

F1 22 se lansează pe 1 iulie 2022 pentru PlayStation 5, Xbox Series X|S, PlayStation 4, Xbox One și PC (prin Origin și Steam). Jucătorii pot plasa precomenzi pentru ediția digitală F1 22 Champions Edition pentru a beneficia de acces prioritar cu trei zile mai devreme și conținut suplimentar.

Sursa: EA România