Ce se întâmplă cu echipa Ghost Games din România după ce EA a hotărât să atribuie seria NFS studioului Criterion

Autor: Cosmin Aionita | 14.02.2020
Ce se întâmplă cu echipa Ghost Games din România după ce EA a hotărât să atribuie seria NFS studioului Criterion

Ieri vă aduceam la cunoştinţă faptul că Electronic Arts a hotărât să restructureze studioul Ghost Games din Suedia, redenumindu-l în EA Gothenburg şi oferindu-i un rol de sprijin pentru alte studiouri ale publisher-ului, ce vor dezvolta jocuri bazate pe motorul grafic Frostbite.

Viitoarele jocuri Need for Speed ar urma să fie realizate din nou de Criterion, studioul britanic fiind responsabil şi pentru două dintre titlurile anterioare din serie: NFS: Hot Pursuit (2010) şi NFS: Most Wanted (2012).

Conform Electronic Arts, unul dintre motivele pentru care jocurile recente ale seriei Need for Speed nu s-au bucurat de succesul scontat ar fi imposibilitatea de a convinge dezvoltatorii talentaţi şi experimentaţi să se mute în Gothenburg. În schimb, studioul Criterion este situat în Guildford, una ditre cele mai populare regiuni pentru dezvoltarea de jocuri video din Regatul Unit al Marii Britanii.

Rămânea întrebarea legată de soarta echipei Ghost Games din cadrul studioului Electronic Arts din România, ce a contribuit la realizarea unor porţiuni însemnate din titlurile recente ale seriei, inclusiv Need for Speed: Heat. În acest sens, Go4games s-a adresat reprezentanţilor EA România şi a obţinut următoarea declaraţie din partea companiei:

„Intenţia noastră este ca membrii echipei Ghost din EA Romania să rămână alături de noi, astfel ca îi vom invita să aplice pentru alte roluri disponibile în cadrul companiei, dacă îşi doresc.”

Cel mai recent joc al seriei Need for Speed, NFS: Heat, a fost lansat în toamna anului trecut şi este disponibil pentru PlayStation 4, Xbox One şi PC.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News