Cum ar arăta jocurile clasice Need for Speed dacă ar fi refăcute în Unreal Engine

Autor: Cosmin Aionita | 16.05.2022
Cum ar arăta jocurile clasice Need for Speed dacă ar fi refăcute în Unreal Engine
Foto: Electronic Arts

Confirmarea faptului că, anul acesta, vom avea parte de un nou titlu al seriei Need for Speed a aprins imaginațiile mai multor pasionați. Și, în timp ce pentru noul joc al seriei NFS Electronic Arts a pus la punct o echipă de dezvoltare all-stars, studioului Criterion Games fiindu-i repartizată asistență din partea Codemasters Cheshire, fanii trebuie să se descurce singuri.

Cu resurse disponibile în mod public și pasiune, orice obstacol poate fi depășit. Astfel au luat naștere două proiecte ce-și propun modernizarea a două jocuri mai vechi ale seriei Need for Speed, considerate drept titluri de căpătâi pentru orice fan NFS.

Pentru început, vă prezentăm inițiativa unui modder – David Kerekes –, care a importat resursele inițiale ale jocului NFS III: Hot Pursuit (circuitele Hometown și Atlantica, mai exact, alături de modelele originale de mașini) în Unreal Engine 5. Rezultatul, pe care îl puteți admira în clipul de mai jos, ne creează o idee despre cum ar putea arăta o eventuală versiune remasterizată a acestui joc.

Al doilea clip înfățișează eforturile lui Ivan Novozhilov de a realiza un remake al îndrăgitului Need for Speed: Underground 2 folosind Unreal Engine 4, autorul prezentând, în secvențele de mai jos, aproximativ 10 minute de gameplay din proiectul său.

Noul joc al seriei Need for Speed, dezvoltat de Criterion Games în colaborare cu echipa Codemasters Cheshire (fostul Evolution Studios, cu titluri precum Motorstorm, Driveclub și, mai nou, DiRT 5 la activ), este așteptat în cursul acestui an.

Sursa: David Kerekes YouTube, 2Unreal4Underground YouTube

Urmărește Go4Games.ro pe Google News