Cum își propune F1 22 să redefinească experiența weekend-ului de curse

Autor: Cosmin Aionita | 01.06.2022
Cum își propune F1 22 să redefinească experiența weekend-ului de curse
Foto: EA / Codemasters

Codemasters și Electronic Arts Inc. au prezentat astăzi varietatea funcțiilor de gameplay pregătite pentru jucători cu ocazia lansării F1 22 la nivel global. Jocul va fi disponibil începând cu 1 iulie 2022, în versiuni pentru PlayStation 5, Xbox Series X|S, PlayStation 4, Xbox One și PC.

Weekend-ul de cursă, “redefinit” în F1 22, oferă un plus de adrenalină și dramă, încă din primul moment în care piloții ajung pe pistele Campionatului Mondial 2022 FIA Formula 1. Jucătorii pot acum să controleze mai bine monoposturile revoluționare datorită simulării fizice îmbunătățite, ce acomodează noile reguli aerodinamice.

De asemenea, jucătorii vor avea acum oportunitatea de a experimenta cursele de tip Sprint și alte momente definitorii ale unei zile de cursă, precum turul de formare, momentele în care safety car-ul intervine sau opririle la boxe. Modul Pirelli Hot Lap, cu opt noi supercar-uri, promite introducerea unei noi dimensiuni a jocului, înainte ca acțiunea să devină incendiară pe circuitele acestui sezon. De asemenea, circuitele din Spania, Australia, Abu Dhabi beneficiază de actualizări, fiind adăugat și noul traseu din Miami.

Lee Mather, Senior Creative Director F1 în cadrul Codemasters, a declarat:

F1 22 le permite jucătorilor să trăiască visul Formula 1 atât pe circuit, cât și în afara lui. Aceștia sunt dornici să descopere noua eră a Formulei 1, prin noile monoposturi și noile reguli, având totodată mai mult control asupra momentelor din ziua cursei. F1 22 le permite jucătorilor să socializeze cu prietenii lor și în afara circuitului. Spațiul personalizabil din cadrul F1 Live le permite jucătorilor să își etaleze colecțiile de automobile și accesorii must-have și să devină astfel un motiv de invidie în cercul de prieteni sau, deopotrivă, de rivali.

F1 22 include Adaptive AI, care permite personalizarea experienței jucătorilor în funcție de nivelul acestora, pentru a putea concura încă din momentul în care intră pe pistă pentru prima oară. Prin intermediul acestor opțiuni de accesibilitate, jucătorii pot renunța la unele elemente care adaugă complexitate, având totodată și opțiunea de a ajusta dificultatea la sfârșitul fiecărui weekend de cursă. Funcțiile îmbunătățite Practice Programs îi încurajează pe jucători să învețe circuitul înainte de a concura, cu ajutorul prezentărilor video on-track, ajutându-i să-și îmbunătățească timpii înainte de a concura pentru un loc pe podium.

F1 Life este noul hub social care le permite jucătorilor să își etaleze colecția de supercar-uri, accesorii și trofee. Nivelul de personalizare din joc se extinde și în afara circuitelor, prin ținute și accesorii de brand pe care jucătorii le pot colecționa realizând provocări in-game, prin Podium Pass, din brand shop sau din magazinul integrat în joc. Utilizatorii vor începe jocul în propriul hub, care are rol de lobby Multiplayer, permițându-le accesul la avatarurile și colecțiile prietenilor.

Posesorii ediției F1 22 Champions Edition vor primi noi My Team Icons, precum Jacques Villeneuve, Mark Webber și Nico Hülkenberg, dar și două safety cars – Mercedes-AMG GT Black Series și Aston Martin Vantage – pe care le vor putea conduce în probele Time Trial. F1 22 dispune de UI îmbunătățit pentru o navigare mai facilă și de grafică autentică actualizată, incluzând secvențele de podium sau driver video walls, completând experiența obținerii unui loc pe grila de start.

Pe lângă noile inovații, precum VR pentru gamerii de PC, F1 22 extinde funcționalitățile prin revenirea funcției My Team, acum cu trei puncte la start, cunoscutul mod Career, ce poate fi abordat și co-op, și modul Multiplayer, care include opțiunea de split-screen offline.

F1 22 se lansează pe 1 iulie 2022, înaintea Marelui Premiu britanic de Formula 1, în versiuni pentru PlayStation 5, Xbox Series X|S, PlayStation 4, Xbox One și PC (prin EA App, Origin, Steam sau Epic Store). Jucătorii pot plasa precomenzi pentru ediția exclusiv digitală F1 22 Champions, pentru a beneficia de acces prioritar cu trei zile mai devreme și conținut suplimentar.

Sursa: EA România

Urmărește Go4Games.ro pe Google News