Legendarul Diego Maradona a fost eliminat din FIFA 22. De ce a luat EA această decizie

Autor: Cosmin Aionita | 28.03.2022
Legendarul Diego Maradona a fost eliminat din FIFA 22. De ce a luat EA această decizie
Foto: Electronic Arts

Din cauza unei dispute legale, legendarul fotbalist Diego Maradona (decedat în toamna anului 2020) a fost eliminat temporar din FIFA 22. Mesajul oficial afișat de joc este următorul:

Din cauza unei dispute legale, suntem nevoiți să suspendăm apariția lui Diego Maradona din pachetele FIFA Ultimate Team, Ultimate Draft și din echipa Soccer Aid World XI.

Astfel, item-urile Icon cu Diego Maradona nu vor mai fi disponibile în pachete, în Squad Building Challenges și în FUT Draft, iar prețul acestora a fost blocat până la noi vești.

Împărtășim dezamăgirea fanilor noștri și sperăm să readucem una dintre figurile legendare ale fotbalului înapoi în joc cândva în viitor.

Mișcarea a venit din cauza unei decizii luate de instanțele din Argentina, care au hotărât că Electronic Arts negociase drepturile pentru Maradona cu o persoana care nu le deținea: Stefano Ceci, fostul manager al marelui fotbalist. Totuși, aceasta a reprezentat doar o parte a unei bătălii legale mult mai mari, în care sunt implicați copiii lui Maradona, precum și compania Sattvica, deținută de Matias Morla, fostul avocat al fotbalistului argentinian.

Sattvica a fost fondată în 2015, la scurt timp după ce Maradona a cedat drepturile asupra brand-ului reprezentat de numele său și asupra înfățișării sale către Morla. După moartea legendarului sportiv, Sattvica a insistat că deține în continuare drepturile pentru nume și înfățișare, pornind diferite acțiuni legale, pe tot globul, pentru a-și apăra aceste proprietăți.

În aceste dispute legale au fost implicate și Dalma Nerea Maradona Villafane și Dinorah Gianina Maradona Villafane, fiicele celebrului fotbalist. Acestea l-au acuzat pe Morla de „trădare, lipsă de onestitate și abuz” în ceea ce privește gestionarea imaginii starului după moartea acestuia, în timp ce Morla le-a blamat ca și-au abandonat tatăl și a depus o plângere împotriva lor, acuzându-le de „hărțuire în mediul digital”.

Astfel, până la soluționarea tuturor acestor dispute legale, Electronic Arts nu are de ales, compania fiind nevoită să renunțe la includerea legendarului Diego Maradona în jocurile FIFA.

Sursa: PC Gamer

Urmărește Go4Games.ro pe Google News