DiRT 5 a fost amânat! Cât va mai întârzia jocul de curse

Autor: Cosmin Aionita | 13.08.2020
DiRT 5 a fost amânat! Cât va mai întârzia jocul de curse

Codemasters a anunțat că proaspăt dezvăluitul joc de curse offroad DiRT 5 va mai întârzia un pic. Anunțat inițial pentru 9 octombrie 2020, DiRT 5 a fost amânat cu o săptămână, urmând să fie disponibil abia pe 16 octombrie 2020 (posesorii versiunii Amplified Edition îl vor putea încerca cu trei zile mai devreme, de pe 13 octombrie).

Îndrăznim să afirmăm că amânarea lui DiRT 5 nu are nimic de-a face cu întârzieri ivite în procesul de producție a jocului, decalarea cu numai o săptămână nefiind suficientă pentru eventuale finisări și corecții suplimentare. Mai degrabă cei de la Codemasters doresc să evite lansarea simultana a lui DiRT 5 în aceeași zi cu FIFA 21, la rândul său confirmat pentru 9 octombrie 2020.

Cel mai vast joc al seriei de până acum

DiRT 5 va beneficia de un mod Cariera extins, ce se va întinde pe parcursul a cinci capitole și peste 130 de probe, împărțite în nouă tipuri de curse și challenge-uri.

Jocul va beneficia de o poveste extinsă, în jurul a două vedete a sporturilor cu motor: Alex ‘AJ’ Janiček, interpretat de actorul Troy Baker (Joel din seria The Last of Us, Booker DeWitt în BioShock Infinite), și Bruno Durand, un șofer veteran ce se va transforma, treptat, în antagonistul narațiunii (în rolul lui Durand îl veți recunoaște pe Nolan North, nimeni altul decât Nathan Drake din seria Uncharted).

Cele cinci capitole ale modului Carieră din DiRT 5 vor purta pașii jucătorilor prin multiple locații de pe glob, pornind din Statele Unite ale Americii și ajungând până în China, și vor oferi multiple posibilități pentru ca șoferii virtuali să ajunga la mult doritul Main Event, punctul culminant al campaniei. Mai mult, modul Carieră va putea fi abordat, de aceasta dată, și în multiplayer co-op local, cu suport de până la patru jucători.

După ce a fost amânat, DiRT 5 urmează să fie lansat pe 16 octombrie 2020, în versiuni dedicate consolelor PlayStation 4 și Xbox One, precum și pentru PC (prin intermediul Steam). Posesorii lui DiRT 5 pentru PS4 și Xbox One vor primi upgrade-uri gratuite la edițiile pentru PlayStation 5, respectiv Xbox Series X.

Sursa: DiRT Twitter

Urmărește Go4Games.ro pe Google News