DiRT 5 a fost amânat din nou! Când a fost reprogramată lansarea

Autor: Cosmin Aionita | 08.09.2020
DiRT 5 a fost amânat din nou! Când a fost reprogramată lansarea

Codemasters a anunțat că jocul de curse offroad DiRT 5 a fost amânat din nou. Anunțat inițial pentru 9 octombrie 2020 și amânat apoi până pe 16 octombrie 2020, DiRT 5 nu va mai fi lansat decât pe 6 noiembrie 2020, în versiuni pentru PlayStation 4, Xbox One și PC, și abia în 2021 pentru serviciul de game streaming Google Stadia. Posesorii versiunii Amplified Edition îl vor putea încerca cu trei zile mai devreme, de pe 3 noiembrie.

De asemenea, DiRT 5 va fi disponibil și pentru noile console PlayStation 5, Xbox Series X și Xbox Series S. Posesorii versiunilor pentru PS4 și Xbox One ale jocului vor primi upgrade-uri gratuite la edițiile pentru PlayStation 5, respectiv Xbox Series X și Series S.

Frank Sagnier, Chief Executive Officer în cadrul echipei producătoare de la Codemasters, a declarat următoarele:

DiRT 5 a primit laude din parte tuturor celor care au avut ocazia de a încerca jocul, acestea culminând cu premiul Best Racing Game obținut la Gamescom 2020. Noua data de lansare ne va permite să profităm și mai mult de facilitățile oferite de noua generație de console, așteptată pe piață în perioada sărbătorilor de iarnă din acest an.

Cel mai cuprinzător joc al seriei de până acum

DiRT 5 va beneficia de un mod Cariera extins, ce se va întinde pe parcursul a cinci capitole și peste 130 de probe, împărțite în nouă tipuri de curse și challenge-uri.

Jocul va beneficia de o poveste extinsă, în jurul a două vedete a sporturilor cu motor: Alex ‘AJ’ Janiček, interpretat de actorul Troy Baker (Joel din seria The Last of Us, Booker DeWitt în BioShock Infinite), și Bruno Durand, un șofer veteran ce se va transforma, treptat, în antagonistul narațiunii (în rolul lui Durand îl veți recunoaște pe Nolan North, nimeni altul decât Nathan Drake din seria Uncharted).

Cele cinci capitole ale modului Carieră din DiRT 5 vor purta pașii jucătorilor prin multiple locații de pe glob, pornind din Statele Unite ale Americii și ajungând până în China, și vor oferi multiple posibilități pentru ca șoferii virtuali să ajunga la mult doritul Main Event, punctul culminant al campaniei. Mai mult, modul Carieră va putea fi abordat, de aceasta dată, și în multiplayer co-op local, cu suport de până la patru jucători.

După ce a fost amânat din nou, DiRT 5 urmează să fie lansat pe 6 noiembrie 2020, în versiuni dedicate consolelor PlayStation 4 și Xbox One, precum și pentru PC (prin intermediul Steam). Edițiile pentru PlayStation 5 și Xbox Series X/S vor fi disponibile până la finalul anului, în timp ce DiRT 5 va fi disponibil prin Google Stadia abia în 2021.

Sursa: Darkside of Gaming, DiRT Twitter

Urmărește Go4Games.ro pe Google News