Dispare FIFA? Cel mai popular joc de fotbal ar putea avea un nou nume începând de anul viitor

Autor: Cosmin Aionita | 07.10.2021
Dispare FIFA? Cel mai popular joc de fotbal ar putea avea un nou nume începând de anul viitor
Foto: EA Sports

Încă de la apariția primului FIFA International Soccer (alintat și drept FIFA 94), numele de FIFA a devenit sinonim cu seria anuală de jocuri de fotbal a celor de la EA Sports. De-a lungul timpului, aceste titluri au devenit foarte populare, an de an zeci de milioane de jucători regăsindu-se conectați la serverele celui mai recent joc FIFA.

Iar FIFA 22 nu face excepție, 9,1 milioane de jucători adoptând deja noua versiune, cu 7,6 milioane de echipe create în modul FIFA Ultimate Team și nu mai puțin de 460 de milioane de meciuri deja jucate. Și, conform producătorilor, acesta este doar începutul “sezonului”, FIFA 22 urmând să beneficieze de update-uri constante pe parcursul anului ce urmează.

Totuși, acest an – 2022 – s-ar putea să marcheze una dintre cele mai importante schimbări din istoria seriei: posibila abandonare a titulaturii FIFA. Înțelegerea pe care cei de la Electronic Arts o aveau cu forul internațional Fédération Internationale de Football Association expiră la finalul anului viitor, iar, conform spuselor lui Cam Weber (managerul general al grupului EA Sports), publisher-ul analizează posibilitatea de a redenumi seria de jocuri de fotbal a companiei. Este reanalizată licența oferită de FIFA pentru folosirea numelui, care este diferită de toate celelalte licențe oficiale pe care jocurile seriei le includ.

Este vorba despre 300 de parteneri alături de care EA Sports lucrează pentru a putea include în joc peste 17 000 de fotbaliști, peste 700 de echipe, 100 de stadioane și peste 30 de ligi licențiate de pe tot globul. Creațiile celor de la EA Sports rămân singurele jocuri video ce includ licențele oficiale pentru competiții precum UEFA Champions League, UEFA Europa League, CONMEBOL Libertadores, Premier League, Bundesliga sau LaLiga Santander.

Indiferent de numele pe care simulatorul fotbalistic al celor de la Electronic Arts îl va purta, Cam Weber dă asigurări că EA Sports își dorește să creeze în continuare cele mai bune experiențe pentru fanii fotbalului de pretutindeni, al căror feedback va sta la baza modificărilor și adăugirilor pe care seria la va primi în viitor.

Și concurența și-a schimbat numele

FIFA nu ar fi singura serie dedicată pasionaților de fotbal care și-ar schimba denumirea tradițională. Începând chiar din acest an, Konami a renunțat la seria Pro Evolution Soccer, înlocuind-o cu o alternativă free-to-play – eFootball 2022, deloc bine primită de fani.

FIFA 22 a fost dezvoltat de EA România și EA Vancouver și este disponibil nivel global pentru PlayStation 5, Microsoft Xbox Series X|S, PC via Origin și Steam, Google Stadia, PlayStation 4 și Xbox One. Ediția FIFA 22 Legacy este disponibilă pe Nintendo Switch.

Sursa: Electronic Arts

Urmărește Go4Games.ro pe Google News