EA a lansat F1 23. Jocul este disponibil acum la nivel global

Autor: Cosmin Aionita | 19.06.2023
EA a lansat F1 23. Jocul este disponibil acum la nivel global
Foto: EA Sports / Codemasters

Electronic Arts a sărbătorit lansarea la nivel mondial a jocului EA SPORTS F1 23, titlul oficial al FIA Formula One World Championship, disponibil acum pe PlayStation 5, Xbox Series X|S, PlayStation 4, Xbox One și PC (prin intermediul EA App, Epic Games Store și Steam).

Cu îmbunătățiri aduse manevrabilității, datorită feedback-ului venit chiar de la echipele din F1, și cu tehnologia Precision Drive pentru controller, jucătorilor le este promisă o experiență cu adevărat autentică atunci când vor concura împotriva fiecărei echipe și a fiecărui pilot pe toate circuitele sezonului din 2023, inclusiv pe mult-așteptatul Las Vegas, precum și Losail International Circuit din Qatar.

De asemenea, jucătorii au ocazia de a scrie istorie odată cu revenirea modului „Braking Point” bazat pe poveste, ce aduce în prim plan și o echipă nouă, Konnersport, care încearcă să avanseze pe grila de start.

F1 23 are toate elementele îndrăgite de fani într-o competiție de Campionat Mondial, jucătorii fiind propulsați în universul Formula 1. În acest an, conectăm mai mulți jucători prin intermediul F1 World, oferind provocări noi și constante pe parcursul sezonului 2023 și un nou sistem de rating pentru siguranță, conceput pentru a promova o competiție multiplayer bazată pe respect. Fie că se întrec la volan sau pe controller, jucătorii se vor simți în control datorită feedback-ului venit de la piloții reali ai acestui sezon de F1. Tehnologia noastră Precision Drive va revoluționa jocul pe controller și le va oferi jucătorilor un sentiment mai puternic despre cum este să manevreze unele dintre cele mai rapide vehicule din motorsport.

– Lee Mather, Senior Creative Director în cadrul Codemasters

„Braking Point 2” continuă să se concentreze pe viețile tinerilor Aidan Jackson și a rivalului său, Devon Butler. În cel mai recent capitol, cei doi devin coechipieri în cadrul nou înființatei Konnersport Butler Racing Team, dar un pilot aflat pe trend ascendent, Callie Mayer, prima femeie care a câștigat Campionatul Mondial de F2, așteaptă să primească o șansă în lumea plină de farmec a Formulei 1. Cu o miză atât de mare, deciziile și acțiunile de pe circuit și din afara acestuia vor determina nivelurile de Performanță și Reputație, deblocând obiective și recompense bonus pe parcursul celor două sezoane istovitoare.

„F1 World” este o parte centrală a experienței individuale și multiplayer a F1 23, oferind piloților mai multe modalități de a se implica în sportul pe care îl iubesc, având la dispoziție atât conținut zilnic, săptămânal, cât și sezonier, care se sincronizează la calendarul real al curselor din F1. Hub-ul, ce beneficiază de un nou look, îi ajută pe nou-veniții să se descurce prin lumea Formulei 1, prin dezvoltarea de provocări menite să îmbunătățească abilitățile înainte de a lupta pentru podiumuri. F1 World găzduiește modurile îndrăgite de fani, inclusiv Grand Prix și Time Trial și prezintă un nou sistem prin care se poate progresa, prin deblocarea unor upgrade-uri la mașini, grafice, costume de curse și căști. De asemenea, îmbunătățește conexiunea socială cu noul sistem destinat siguranței, care încurajează un mediu competițional corect prin integrarea piloților care au un mod de gândire asemănător. Modul Ranked, revizuit, se bazează pe mașini cu performanțe egale, astfel încât abilitățile piloților sunt puse în valoare datorită unui sistem împărțit pe divizii care include promovarea și retrogradarea.

Ca urmare a feedback-ului primit de la jucători, cursele de sprint (35%), disponibile până acum doar în cadrul Formula 1 eSports Series, precum și Steagurile Roșii sunt noile adăugiri care aduc un plus de strategie curselor din weekend. Alături de toate cele 23 de circuite din Campionatul Mondial de Formula 1 FIA 2023, inclusiv actualizări reale ce reflectă sezonul în desfășurare, F1 23 mai include trei circuite suplimentare, Paul Ricard (Franța), Shanghai (China) și Portimão (Portugalia), disponibile atât pentru evenimentele F1, cât și pentru cele F2. Jocul include, de asemenea, modurile preferate de fani, printre care Career, My Team și Leagues – ce a primit o îmbunătățire substanțială –, iar toate pot fi accesate prin EA Racenet, ce permite jucătorilor să creeze, să se alăture, să programeze și să gestioneze campionate multiplayer personalizate.

Ediția Champions de F1 23 îl are pe copertă pe actualul campion mondial și ambasador EA SPORTS Max Verstappen, drept prima vedetă ce apare solo pe copertă. Ediția exclusiv digitală vine cu Max Verstappen Racewear Pack, „Braking Point 2” Icons și Vanity Item Pack, Dual Entitlement (disponibilitatea jocului atât în versiune de PS5, cât și de PS4, respectiv Xbox Series X|S și Xbox One), un XP Boost, F1 World Bumper Pack, 18.000 PitCoin și patru noi My Team Icons, Nigel Mansell, Jamie Chadwick, Pastor Maldonado și Kamui Kobayashi.

Pentru a sărbători lansarea jocului și cea de-a 60-a aniversare a McLaren, jucătorii pot participa la un eveniment special F1 World și pot câștiga designul McLaren Triple Crown pentru mașina lor F1 World. Acesta se bazează pe un design special pe care echipa l-a prezentat la Grand Prix-ul de la Monaco, care simbolizează cele mai mari realizări ale sale în motorsport. Multe alte evenimente cu recompense speciale, sincronizate cu actualul sezon de Formula 1, vor urma în lunile următoare.

F1 23
Foto: EA Sports / Codemasters

Sursa: EA România

Urmărește Go4Games.ro pe Google News