EA Sports a dezvăluit F1 24. Ce noutăți aduce și când va fi lansat

Autor: Cosmin Aionita | 24.04.2024
EA Sports a dezvăluit F1 24. Ce noutăți aduce și când va fi lansat
Foto: EA Sports

EA Sports, alături de Codemasters, au dezvăluit F1 24, jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 FIA 2024; acesta va fi lansat mai devreme decât am fost obișnuiți în anii precedenți, urmând să fie disponibil de pe 31 mai 2024, pe PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One și PC.

Producătorii se laudă cu noul Dynamic Handling, un sistem de control mai avansat al mașinilor, cu posibilitatea de a întruchipa unul dintre piloții sezonului 2024 din F1 în cadrul modului de joc Carieră, precum și cu noi moduri de a aduce jucătorii împreună în F1 sau F2. Trailer-ul de debut pentru EA SPORTS F1 24 îl are în prim plan pe Max Verstappen, campionul mondial en-titre și vedeta aleasă pentru coperta ediției speciale Champions Edition a jocului.

Dynamic Handling

Dezvoltat în colaborare cu Max Verstappen, noul sistem Dynamic Handling redefinește feeling-ul imprimat de mașină pentru a crea experiențe mai realistice, dar și mai predictibile, atunci când jucătorii controlează F1 24 cu ajutorul unui controller sau printr-un set de volan cu pedale.

Fizica suspensiilor, un model upgradat de simulare a comportamentului pneurilor, a aerodinamicii bolizilor, noi opțiuni de configurare a motorului sau a mașinii în sine contribuie de asemenea la îmbunătățirea experienței de a fi pilot virtual. Numeroase aspecte precum presiunea frânelor sau temperatura ambientală de pe circuit vor conferi feedback nou către jucători, permițându-le acestora să se adapteze și să-și îmbunătățească performanțele.

Un joc și mai autentic

Echipa producătoare de la Codemasters se laudă și cu îmbunătățirile aduse prezentării, atât pe circuite, cât și în afara acestora. Spre exemplu, clasicul circuit de la Silverstone a primit un update semnificativ, fiind sporită autenticitatea acestuia.

De asemenea, pentru a fi cât mai asemănătoare cu corespondentele acestora din realitate, s-au adus modificări importante și circuitelor Lusail International Circuit (Qatar), Circuit de Spa-Francorchamps (Belgia) și Jeddah Corniche Circuit (Arabia Saudită).

Pentru a spori realismul, vocile reale ale piloților își vor face apariția în convorbirile radio cu boxele, reacționând realist la evenimentele ce au loc pe pistă. Nu în ultimul rând, EA SPORTS F1 24 se laudă cu o prezentare a curselor îmbunătățită, cu noi unghiuri de redare si noi secvențe cinematice menite să sporească autenticitatea Grand Prix-urilor.

F1 24
Foto: EA Sports

Un nou mod Carieră

În noul mod de joc Carieră, jucătorii vor putea intra în combinezoanele piloților F1 din sezonul 2024, ale viitoarelor staruri din F2 sau chiar ale unor piloți legendari (Icons) din istoria acestui sport cu motor.

Spre exemplu, în exclusivitate pentru deținătorii ediției speciale Champions Edition, doi astfel de piloți Icons își vor face debutul în F1 24: fostul campion mondial James Hunt și Juan Pablo Montoya.

În modul Carieră, vă veți putea construi o reputație și câștiga admirația paddock-ului îndeplinind diverse obiective, fie pe circuit, fie în afara acestuia. Spre exemplu, veți putea purta negocieri pentru a face trecerea către o altă echipă fără ca team-ul actual să știe acest lucru. Totuși, reputația unui pilot afectează direct susținerea pe care acesta o va primi din partea echipei sale. Cu cât aceasta crește, cu atât mai motivată va fi și echipa. Resursele astfel dobândite vor putea fi investite pentru îmbunătățirea mașinii.

Obiectivele vor putea varia de la cele pe termen scurt și până la realizări obținute la nivelul întregului sezon, precum numărul de curse terminate în puncte, numărul de pole position-uri obținute sau chiar câștigarea titlului mondial.

De asemenea, modul Carieră va putea fi abordat și alături de un prieten, fie cooperând, fie devenind rivali de moarte pe circuit. Fiecare jucător va primi propriul set de obiective, în încercarea de a deveni principalul pilot al echipei.

Nu în ultimul rând, va fi introdus și conceptul de Challenge Career, un soi de tutorial înainte de a vă aventura într-un sezon complet de 24 de curse. Veți intra în pielea unui pilot F1 deja selectat și concura în câteva serii de mini-sezoane, obiectivele și condițiile acestora fiind votate chiar de către comunitate.

F1 World se întoarce

Pentru al doilea an consecutiv, secțiunea F1 World se va întoarce, aceasta urmând a fi HUB-ul principal din care veți accesa modurile multiplayer, Grand Prix, Time Trial și noul Fanzone.

Toate noutățile din EA SPORTS F1 24 vor fi detaliate în cadrul unei serii de clipuri video de tip “Deep Dive”. Primul dintre acestea, dedicat noutăților ce țin de gameplay-ul jocului, poate fi vizionat în continuare. Următorul clip va fi dedicat noului mod Carieră.

Precomenzile sunt disponibile acum

Jucătorii care optează pentru o precomandă a ediției speciale digitale Champions Edition de F1 24 până pe 1 mai 2024 vor primi acces imediat la aspectul mașinilor F1 din campionatul 2024, pe care îl vor putea folosi în modul Time Trial din F1 23, precum și doi noi piloți Icon, 18000 de PitCoin, un pachet F1 World Bumper Pack, dar și acces prioritar la noul joc începând de pe 28 mai 2024, cu event-uri exclusive inspirate de Max Verstappen și recompense unice, precum și un VIP Podium Pass bonus.

În plus, posesorii jocurilor F1 2021, F1 22 sau F1 23 vor beneficia de o reducere de 15% atunci când plasează o precomandă pentru F1 24 Champions Edition.

Ca bonus de precomandă, jucătorii care optează pentru ediția Standard a jocului F1 24 vor primi 5000 de PitCoin și un pachet F1 World Starter Pack.

EA SPORTS F1 24 va fi lansat pe 31 mai 2024, în versiuni pentru PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One și PC.

F1 24
Foto: EA Sports

Sursa: EA Sports

Urmărește Go4Games.ro pe Google News