EA SPORTS F1 23: piloții F1 își ghicesc coeficienții înainte de lansarea jocului

Autor: Cosmin Aionita | 13.06.2023
EA SPORTS F1 23: piloții F1 își ghicesc coeficienții înainte de lansarea jocului
Foto: EA Sports

Electronic Arts, în parteneriat cu Formula 1, a publicat coeficienții piloților pentru EA SPORTS F1 23, jocul oficial al FIA Formula One World Championship, care va fi disponibil începând cu 16 iunie. Max Verstappen, Charles Leclerc, George Russell, Lando Norris, Kevin Magnussen, Valtteri Bottas, Nyck de Vries, alături de alți piloți de la grila de start, au acceptat provocarea „Guess the Rating” pe perioada weekend-urilor din Monaco și Barcelona, dezvăluindu-și reacțiile la vederea coeficienților primiți în joc. Reacțiile piloților pot fi urmărite în acest clip.

Pentru a calcula coeficienții de la momentul lansării, EA Sports a cumulat și analizat rezultatele și performanțele reale ale piloților din sezonul 2023 al Formula 1 până la ediția din acest an a Marelui Premiu din Miami, inclusiv. Cu ajutorul experților F1 Anthony Davidson și Alex Jacques, pentru a privi dincolo de date și a separa pilotul de monopost, studioul și-a actualizat algoritmul pentru a fi mai reprezentativ pentru performanța actuală a unui pilot și mai puțin dependent de istoricul acestuia. Coeficienții dinamici din modul My Team al jocului se vor actualiza la fiecare câteva curse, reflectând acțiunea și momentele captivante de pe circuit și din afara acestuia.

Coeficienții dinamici sunt separați în patru categorii, pe lângă scoring-ul final. Acestea sunt:

  • Experiență (EXP): Bazat pe numărul de starturi acumulate în timpul carierei.
  • Racecraft (RAC): Abilitatea unui pilot de a termina cursa pe o poziție superioară celei de început.
  • Awareness (AWA): Cât mai puțin timp petrecut în camera stewarzilor. De asemenea, penalizările din viața reală vor avea un impact asupra punctajului în această categorie.
  • Pace (PAC): Sunt avantajați cei care obțin cel mai bun timp în calificări și care au cele mai multe ture rapide. De asemenea, vor fi luați în considerare piloții care își întrec coechipierii.
  • Rating (RTG): Media celor patru coeficienți de mai sus. Acest coeficient general va oscila în timpul sezonului, în funcție de performanță.

Este foarte captivant să vezi pasiunea, prietenia și glumele generate în cadrul unui Driver Ratings alături de piloții Formula 1. Anul acesta am lucrat îndeaproape cu grupul nostru de experți pentru a oferi un echilibru mai bun între piloții cu experiență și cei aflați la începutul sau la mijlocul carierei, în special când ne referim la coeficienții de experiență ai acestora. Vom actualiza statisticile piloților pe parcursul sezonului F1 pentru a ne asigura că jocul rămâne pe deplin aliniat sportului pe toată durata sezonului.

– John Merchant, F1 Brand Director în cadrul Codemasters

Clasamentul piloților F1 23 disponibil la lansarea jocului este următorul:

F1 23 Driver Ratings

Clasamentul piloților F1 23 reprezintă un element cheie din My Team, modul pilot-proprietar care le oferă jucătorilor oportunitatea de a-și construi un istoric în F1, cu una dintre echipele favorite sau ca a unsprezecea echipă din grilă. Jucătorii se vor putea bucura de mai multe funcții noi F1 23 în cadrul modului „My Team”, inclusiv de mult așteptatul circuit Las Vegas Strip și circuitul Internațional Losail, de introducerea steagurilor roșii și a distanței de 35% solicitate de comunitate, care cresc entuziasmul și consolidează strategia din joc, precum și de manevrabilitatea îmbunătățită și de tehnologia Precision Drive, ce sporește încrederea și controlul.

Ediția Champions a F1 23, care va fi disponibilă din 13 iunie, include 8 My Team Icons noi, inclusiv Nigel Mansell, Kamui Kobayashi, Pastor Maldonado și Jamie Chadwick.

F1 23 se lansează pe 16 iunie 2023 pentru PlayStation 5, Xbox Series X|S, PlayStation 4, Xbox One și PC (prin intermediul EA App, Epic Game Store și Steam).

Sursa: EA România

Urmărește Go4Games.ro pe Google News