EA SPORTS WRC, dezvăluit oficial: o noua generație de sim racer offroad

Autor: Cosmin Aionita | 06.09.2023
EA SPORTS WRC, dezvăluit oficial: o noua generație de sim racer offroad
Foto: EA Sports

Electronic Arts a prezentat EA SPORTS WRC, jocul oficial al Campionatului Mondial de Raliuri FIA, pentru PlayStation 5, Xbox Series X|S și PC (prin EA App, Epic Games Store și Steam).

Dezvoltat de Codemasters, echipa din spatele seriei DiRT Rally, cu un istoric de peste 25 de ani în domeniul jocurilor video off-road, EA SPORTS WRC promite să fie primul titlul de raliu cu adevărat de ultimă generație, conceput în special pentru pasionații de simulări de curse.

Jucătorii care precomandă jocul vor primi cinci VIP Rally Passes pentru acces la conținut suplimentar disponibil după lansare, serii de design-uri pentru mașini și îmbrăcăminte și până la trei zile de acces prioritar la joc, începând cu 31 octombrie 2023.

EA SPORTS WRC este cea mai autentică formă de motorsport, unde fiecare etapă este o luptă contra-cronometrului, a terenului și a ta. Acesta este jocul de raliu pe care ne-am dorit dintotdeauna să îl concepem, combinând cunoștințele profunde și expertiza studioului nostru cu puterea licenței oficiale WRC, care reprezintă vârful motorsportului de raliu. Noul motor al jocului ne-a permis să împingem raliul la limita a ceea ce se consideră posibil, iar caracteristicile suplimentare, inclusiv Builder și Moments, oferă jucătorilor și mai multe modalități de a interacționa cu sportul pe care îl iubesc.

– Ross Gowing, Senior Creative Director pentru Codemasters

Combinând puterea motorului grafic Unreal Engine cu dinamismul seriei DiRT Rally, EA SPORTS WRC oferă etape mai lungi și mai detaliate decât a fost posibil până acum, cu 18 locații oficiale ale Campionatului Mondial de Raliuri FIA (Raliul Europei Centrale va fi disponibil drept actualizare după lansare) și peste 600 km de etape pe asfalt, macadam și zăpadă. Jocul se mândrește, de asemenea, cu zece vehicule WRC, WRC2 și Junior WRC actuale și 68 dintre cele mai emblematice mașini de raliu, care cuprind un istoric de 60 de ani ai acestui sport.

Lucrând împreună cu echipele și producătorii oficiali WRC, precum Ford, Toyota și Hyundai, fiecare vehicul este construit pentru a rezista provocărilor cu care se va confrunta pe parcursul sezonului. Mașinile Rally1 hibride 4WD sunt unele dintre cele mai rapide din istoria sportului, capabile să atingă viteze incredibile în timp ce realizează salturi care sfidează gravitația, pe suprafețe deteriorate și vreme nefavorabilă.

Sistemul avansat Dynamic Handling perfecționează modelul original al Codemasters și oferă jucătorilor cea mai realistă experiență off-road de până acum. Având în vedere feedback-ul primit de la piloți, inclusiv de la Jon Armstrong, fostul pretendent la titlul FIA Junior WRC și campionul din 2023 al Campionatului European de Raliuri FIA ERC3, dar și actual game designer, jucătorii pot alege o configurație profesională pentru pilot, care să reflecte experiența pe care o oferă fiecare săptămână de curse.

Jucătorii noi pot personaliza manevrabilitatea, permițându-le să facă modificări care să îi ajute să stăpânească provocarea supremă de tip șofer versus off-road. Realismul se extinde și la partea audio, fiecare mașină fiind replicată într-un mod detaliat, iar noile indicații pentru traseu, inclusiv comenzile simplificate pentru piloții începători, oferă jucătorului informațiile necesare în timp ce concurează în fiecare etapă.

EA SPORTS WRC
Foto: EA Sports

Introducerea funcției Builder îndeplinește visul celor care își doresc să-și construiască propria mașină de raliu. Selectați șasiul, caroseria și toate piesele mecanice importante înainte de a personaliza interiorul și exteriorul, iar în final personalizați cu ajutorul editorului de culori. Testați mașina și faceți toate ajustările necesare înainte de a concura pentru Campionatul Mondial împotriva celor mai buni concurenți pe care îi poate oferi WRC.

EA SPORTS WRC reunește fanii cu un multiplayer cross-platform pentru pâna la 32 de jucători, facilitând întrecerile între prieteni și comunitatea extinsă de raliuri. Folosind EA Racenet, aplicația însoțitoare de curse a EA, cluburile servesc drept hub-uri construite de comunitate, oferind turnee personalizate pe mai multe suprafețe, cu raliuri în orice locație și în orice perioadă a anului. Pe lângă evenimentele personalizate, modul Moments, actualizat zilnic în joc, va oferi jucătorilor șansa de a retrăi scenarii cruciale din sezonul 2023, alături de evenimente clasice din arhivele sportului.

EA SPORTS WRC se lansează pe 3 noiembrie 2023, în versiuni pentru pentru PlayStation 5, Xbox Series X|S și PC (prin EA App, Epic Games Store și Steam). Toți jucătorii care precomandă EA SPORTS WRC primesc până la trei zile de acces prioritar, începând cu 31 octombrie 2023, precum și cinci abonamente VIP, fiecare având conținut suplimentar după lansare, vanity pack-uri constând în design-uri pentru mașini și îmbrăcăminte.

Sursa: EA România

Urmărește Go4Games.ro pe Google News