Electronic Arts mută dezvoltarea jocurilor Need for Speed la studioul Criterion

Autor: Cosmin Aionita | 13.02.2020
Electronic Arts mută dezvoltarea jocurilor Need for Speed la studioul Criterion

Chiar dacă NFS: Heat, cel mai recent titlu al seriei Need for Speed, a fost net superior predecesorului său (NFS: Payback), se pare că publisher-ul Electronic Arts nu a fost tocmai mulţumit de prestaţia acestui joc. Astfel, conform GamesIndustry.biz, compania a luat decizia de a plasa din nou sarcina dezvoltării viitoarelor jocuri ale seriei pe umerii studioului britanic Criterion.

Echipa suedeză Ghost Games, plasată în Gothenburg şi responsabilă pentru ultimele patru jocuri ale seriei Need for Speed (NFS: Rivals, Need for Speed 2015, NFS: Payback şi NFS: Heat) va fi restructurată, redenumită în EA Gothenburg şi va deveni un “engineering hub” ce va oferi suport pentru dezvoltarea mai multor jocuri din portofoliul EA. O parte din personalul studioului Ghost Games, care a contribuit la seria Need for Speed, va fi “transferată” către Criterion. Ghost Games avea o echipă consistentă şi în studioul din România al Electronic Arts, rămâne de văzut ce se va întâmpla cu membrii acesteia.

Conform Electronic Arts, unul dintre motivele pentru care jocurile recente ale seriei Need for Speed nu s-au bucurat de succesul scontat ar fi imposibilitatea de a convinge dezvoltatorii talentaţi şi experimentaţi să se mute în Gothenburg. În schimb, studioul Criterion este situat în Guildford, una ditre cele mai populare regiuni pentru dezvoltarea de jocuri video din Regatul Unit al Marii Britanii.

Studioul Criterion a devenit faimos graţie seriei Burnout, lucrând de asemenea şi la două dintre titlurile apreciate ale seriei Need for Speed: NFS: Hot Pursuit (2010) şi NFS: Most Wanted (2012). Totuşi, din 2013, echipa a fost restructurată, mulţi dintre membrii săi fiind atunci mutaţi la Ghost Games. După plecarea fondatorilor Alex Ward şi Fiona Sperry în 2014, Criterion s-a limitat la a oferi suport pentru dezvoltarea anumitor componente din jocurile Star Wars: Battlefront, Battlefront II şi Battlefield V.

Cel mai recent joc al seriei Need for Speed, NFS: Heat, a fost lansat în toamna anului trecut şi este disponibil pentru PlayStation 4, Xbox One şi PC.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News