F1 22 a fost lansat la nivel global

Autor: Cosmin Aionita | 02.07.2022
F1 22 a fost lansat la nivel global
Foto: Electronic Arts / Codemasters

Codemasters și Electronic Arts au confirmat disponibilitatea jocului F1 22, titlul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 FIA 2022, în versiuni pentru PlayStation 5, Xbox Series X|S, PlayStation 4, Xbox One și PC (via Origin și Steam). Ediția din acest an a jocului include monoposturile cu design revoluționar, care încurajează competitivitatea, schimbările în materie de regulament, noi formate de curse, precum F1 Sprint, un nou circuit – Miami International Autodrome, și actualizări ale circuitelor din Spania, Australia și Abu Dhabi. Pentru această lansare, EA Sports a făcut echipă cu Charles Leclerc, pilotul Scuderiei Ferrari, pentru a oferi fanilor perspectiva unică a vieții unui pilot de Formula 1.

F1 22 include inovații la nivel tehnic, aerodinamica monoposturilor, manevrabilitatea și modelele de anvelope fiind îmbunătățite pentru a evidenția schimbările de pe circuit. Jocul introduce și funcția de Adaptive AI, o setare care modifică nivelul de dificultate aplicat concurenților controlați de AI, adaptând vitezele și competitivitatea acestora, astfel încât jucătorii să fie angrenați constant în acțiune. De asemenea, a fost introdusă funcția VR pentru PC, oferind cea mai realistă experiență de pe circuitele F1. Astfel, jucătorii pot simți adrenalina din cockpit, atât în modul single-player dar și alături de prieteni, cu opțiunea multiplayer.

Lee Mather, F1 Senior Creative Director în cadrul Codemasters, a spus:

F1 22 oferă fanilor un echilibru, indiferent de nivelul acestora, și consolidează autenticitatea experienței de Formula 1 cu momente de cumpănă, realiste, pline de adrenalină. Este cea mai mare schimbare în materie de manevrabilitate, prezentare și aerodinamică. Mai mult, am introdus și o serie de opțiuni inovatoare de lifestyle, pentru cei care abia descoperă jocul. Vrem să le oferim jucătorilor o poartă către lumea F1 și să îi ajutăm să se apropie și mai mult de acest sport.

Cu introducerea funcțiilor interactive și cinematice, precum Immersive și Broadcast pentru Pit Stops, tururi de formare și Safety Car, ziua cursei devine și mai autentică în joc. De asemenea, F1 22 dispune și de schimbări majore la nivel audio, incluzând reînregistrări, extinderea echipelor de comentatori în mai multe regiuni, o coloană sonoră dinamică și, pentru prima data în istoria francizei, un soundtrack licențiat cu piese ale unor artiști internaționali de muzică electronică și dance.

Jocul include F1 Life, un nou hub social personalizabil care le oferă jucătorilor opțiunea de a obseva viața piloților F1 și în afara circuitului. Fiind un lobby Multiplayer, acest spațiu personalizabil le permite jucătorilor să își etaleze colecțiile de supercar-uri, fashion, accesorii și trofee, câștigate în urma realizării provocărilor din joc, obținute trecând la următorul nivel în Podium Pass, sau achiziționate din magazinul in-game. Cele opt supercar-uri vin cu noi provocări la nivel de gameplay, precum curse de drift sau dueluri și pot fi conduse cu ajutorul funcției Pirelli Hot Lap, care redă prima parte a unui weekend de cursă.

Tuturor inovațiilor din joc li se alătură și funcția My Team, care revine în joc pentru această ediție, cu trei niveluri de start, dar și modul popular 10-year Career cu funcționalități two-player, multiplayer și offline split-screen.

F1 22 este disponibil acum în versiuni pentru PlayStation 5, Xbox Series X|S, PlayStation 4, Xbox One și PC (via Origin și Steam).

Sursa: EA România

Urmărește Go4Games.ro pe Google News