F1 22 introduce VR pentru versiunea de PC a jocului

Autor: Cosmin Aionita | 20.06.2022
F1 22 introduce VR pentru versiunea de PC a jocului
Foto: Electronic Arts / Codemasters

Codemasters și Electronic Arts au reconfirmat că F1 2022 va include, în premieră pentru serie, suport pentru VR. Dezvoltat în exclusivitate pentru PC, modul VR se numără printre multiplele noutăți care îi așteaptă pe jucători odată cu lansarea jocului, pe 1 iulie. După cum puteți vedea și în clipul de mai jos, cu pilotul Lance Stroll și monopostul său Aston Martin AMR22 în prim plan, gameplay-ul își propune să ilustreze sentimentul claustrofobic pe care piloții îl au la volanul unei astfel de mașini.

Lee Mather, F1 Senior Creative Director în cadrul Codemasters, a declarat:

Modul VR schimbă experiența F1 22 pe PC și aduce weekend-ul de cursă la un cu totul alt nivel. De la sentimentul de claustrofobie din cockpit la intensitatea din momentul startului, când 20 de monoposturi accelerează spre primul viraj. Este cea mai realistă incursiune în Formula 1 de care fanii se pot bucura, fără a se afla însă la grila reală de start.

Fiind disponibil atât pentru F1, F2 și supercars, ca parte a F1 Life, jucătorii vor putea experimenta weekend-ul de cursă dintr-o perspectivă cu totul nouă. Începând din garaj, jucătorii pot urmări echipa lucrând necontenit înainte de alinierea pe grilă. Aceștia pot analiza detaliile complexe din joc și simți intensitatea și viteza în timp ce luptă să ajungă la linia de start, în noile monoposturi revoluționare din acest sezon.

Asupra acestor aspecte se concentrează și noul episod din seria de clipuri extinse dedicate viitorului F1 22. Dacă în prima parte am putut afla mai multe detalii despre modificările aduse simulării fizice din joc pentru a acomoda noile reguli aerodinamice, cea de-al doilea episod scoate în evidență modul VR și noile adăugiri.

F1 22 se lansează pe 1 iulie 2022 pentru PlayStation 5, Xbox Series X|S, PlayStation 4, Xbox One și PC (prin Origin și Steam). Jucătorii pot plasa precomenzi pentru ediția digitală F1 22 Champions Edition pentru a beneficia de acces prioritar cu trei zile mai devreme și conținut suplimentar.

Sursa: EA România

Urmărește Go4Games.ro pe Google News