F1 22 va include toate noutățile aduse de sezonul 2022 din Formula 1. Când se lansează jocul

Autor: Cosmin Aionita | 22.04.2022
F1 22 va include toate noutățile aduse de sezonul 2022 din Formula 1. Când se lansează jocul
Foto: EA / Codemasters

Codemasters și Electronic Arts deschid o nouă era a jocurilor oficiale Formula 1, anunțând lansarea la nivel global a EA SPORTS F1 22 pe 1 iulie 2022. În sezonul cu cele mai multe schimbări din ultimul deceniu, jucătorii EA SPORTS F1 22 vor putea alege noi monoposturi hibride în Campionatul Mondial FIA Formula 1 2022, iar regulile revizuite vor schimba weekend-urile competiționale, incluzând acum și cursele de sprint.

Cu un line-up mai competitiv și imprevizibil ca oricând, jucătorii își vor putea testa abilitățile pe perioada întregului calendar de curse din 2022, inclusiv pe Autodromul Internațional ce va fi inaugurat în cadrul Grand Prix-ului din Miami. De asemenea, în premieră, jucătorii se vor putea bucura de instanțele pline de farmec ale Formulei 1 prin F1 Life, un hub personalizabil, unde pot să își etaleze colecțiile de mașini, ținutele și accesoriile câștigate prin gameplay, pot găsi Podium Pass dar și un magazin de brand integrat în joc. Jucătorii pot pre-comanda Ediția Champions acum, primind acces la joc cu trei zile mai devreme față de lansarea globală și un pachet de conținut limitat, dedicat Marelui Premiu din Miami.

Lee Mather, F1 Senior Creative Director în cadrul Codemasters, a declarat:

Suntem nerăbdători să le prezentăm jucătorilor noua eră a Formula 1. Pe lângă schimbările din viața reală, am actualizat și detaliile fizice, pentru a acomoda noile reguli aerodinamice și am regândit modelul anvelopelor, facilitând manevrarea cât mai reală a monoposturilor. Cu circuite noi și actualizate, Adaptive AI, F1 Life și opțiuni extinse de gamplay, nu credem că a existat o altă perioadă mai bună în care jucătorii să se așeze pe poziții și să trăiască experiența unui pilot de Formula 1.

Experiența redefinită a curselor le permite jucătorilor să își personalizeze traseul cu noi opțiuni, Immersive și Broadcast, care influențează tururile de formare, intervențiile safety car și opțiunile de pit stop. În modul Immersive, jucătorii pot accepta provocări de tip risk-reward, care pot face diferența dintre un loc pe podium sau o clasare în afara punctelor. Modul Broadcast implică mai puțină presiune, dispunând de prezentare cinematică autentică, controlată, care ține jucătorii în mijlocul acțiunii. Pentru o experiență F1 cât mai aproape de realitate, noua funcție VR pentru PC via Oculus Rift sau HTC Vive le permite jucătorilor să trăiască acțiunea chiar din cockpit.

Pentru fanii noi sau pentru cei mai relaxați, noul AI Adaptive ajută jucătorii mai puțin experimentați să rămână competitivi pe durata întregii curse, concurenții controlați de AI fiind adaptați nivelului jucătorului. Meniurile și manevrarea accesibilă revin pentru a ajuta jucătorii să ajungă la acțiune cât mai rapid, fără a fi nevoie să înțeleagă elementele mai complexe ale acestui sport. Sesiunile de Practice dispun de mai multă diversitate, prin sisteme noi de puncte și vizualizări on-track. Astfel, jucătorii pot naviga fiecare șicană la perfecție înainte de a concura pentru puncte.

De asemenea, F1 22 va prezenta actualizări ale funcțiilor precum My Team, care le vor permite jucătorilor să-și aleagă bugetul de start în funcție de trei niveluri: Newcomer, Challenger și Front Runner. Jocul dispune și de actualizări ale circuitelor din Australia, Spania și Abu Dhabi, care reflectă schimbările reale. Mai mult, F1 22 va include și modul 10-year Career, extrem de apreciat, completat cu opțiunile two-player și multiplayer, pentru curse epice în comunitatea globală de racing.

F1 22 va fi lansat pe 1 iulie 2022, în versiuni pentru PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One și PC (prin Steam, Epic Games Store și Origin).

F1 22
Foto: Electronic Arts / Codemasters

Sursa: EA România

Urmărește Go4Games.ro pe Google News