Primele imagini și secvențe din versiunea next-gen de FIFA 21 pentru PlayStation 5 și Xbox Series

Autor: Cosmin Aionita | 25.11.2020
Primele imagini și secvențe din versiunea next-gen de FIFA 21 pentru PlayStation 5 și Xbox Series
Foto: EA Sports

Electronic Arts a prezentat primele secvențe și imagini din versiunea next-gen de FIFA 21 pentru PlayStation 5 și Xbox Series X|S, ce urmează să fie lansată pe 4 decembrie 2020.

Capabilitățile hardware ale consolelor de nouă generație, combinate cu evoluția motorului Frostbite, le vor asigură jucătorilor timpi de încărcare mult mai rapizi și îmbunătățiri la nivel de grafică, sunet și animații ale fotbaliștilor. De asemenea, mediile de joc și stadioanele vor deveni și mai realiste, producătorii promițând cea mai autentică experiență din istoria seriei FIFA.

Grafică mult mai autentică

Grafica și porțiunea audio din FIFA 21 sunt redate, pe noua generație de console, cu ajutorul noii camere EA Sports GameCam, inspirată de cele mai avansate transmisiuni TV din fotbalul mondial. De asemenea, LiveLight Rendering este un sistem de iluminare diferit, care îmbunătățește fiecare aspect al experienței de pe teren. În plus, mii de scandări autentice capturate în exclusivitate de la cele mai mari campionate din lume, inclusiv Premier League, La Liga și Bundesliga, oferă experiența completă EA Sports Atmospheric Audio, pe care producatorii o numesc „de neegalat în jocurile video sportive”.

Tehnologia de ultimă generație, făcută posibilă de motorul grafic Frostbite, oferă o calitate fără precedent în ceea ce privește recrearea jucătorilor de fotbal. Fanii se pot bucura de un fizic mai bine definit al jucătorilor, ce face posibile detalii precum flexarea mușchilor, și un păr mult mai realist pentru unii dintre fotbaliștii de top. Iluminare dinamică accentuează trăsăturile fețelor și echipamentele de joc ale fotbaliștilor, asigurând un nivel superior de autenticitate.

FIFA 21 PlayStation 5
Foto: EA Sports

Au fost adăugate și noi elemente “cinematice”, cum ar fi autobuzele echipelor care sosesc înainte de startul meciului și zumzetul turnichetelor acționate de fanii care intră pe stadion, pentru experiența completă a meciurilor de fotbal. În timpul partidelor, noile reacții contextuale ale fotbaliștilor, ale celor de pe bancă și ale fanilor răspund la situații cheie din meci, permițându-le jucătorilor să simtă pasiunea explozivă și drama intensă a momentelor când se înscriu goluri importante, cum ar fi victoriile în prelungiri sau reușitele care întorc soarta unui meci sau chiar a unui întreg sezon.

Noua tehnologie permite reproducerea unor mișcări mai autentice, cu îmbunătățirea duratei și a calității vizuale a animațiilor fotbaliștilor. Animațiile jucătorilor aflați în afara posesiei balonului emulează tipuri autentice de comportament, ce le permit fanilor să simtă emoția fotbalului la cel mai înalt nivel, precum fotbaliștii care își ajustează apărătorile în minutul 89 sau cei care strigă disperați la coechipieri pentru a primi pase. Interacțiunile avansate sunt reproduse de Frostbite cu ajutorul sistemului Real Player Motion Technology, în timp ce fotbaliștii se înfruntă, se împing și se implică în dueluri pentru posesie, cu mai multă receptivitate ca niciodată.

FIFA 21 PlayStation 5
Foto: EA Sports

Timpi de încărcare și optimizări pentru PS5

Jucătorii vor avea prima lor oportunitate de a experimenta viitorul gameplay-ului FIFA cu timpi de încărcare foarte reduși, ce le permit să intre în meciuri mai repede decât oricând. De la Kick-Off la modul Carieră, jucătorii își vor putea păstra concentrarea asupra meciului următor, partidele urmând să se încarce cu o viteză fără precedent, permițându-le să ajungă la fluierul de start în doar câteva secunde.

În plus, pentru cei cu console PlayStation 5, card-urile de activități îi ajută pe jucători să intre în acțiune și mai rapid, lăsându-i să acceseze modurile lor de joc preferate direct din interfața consolei. Feedback-ul haptic implementat în noile controllere DualSense le permite jucătorilor să simtă, la propriu, impactul șuturilor, paselor și deposedărilor.

FIFA 21 PlayStation 5
Foto: EA Sports

Gratuit pentru posesorii de pe PS4 și Xbox One

Nu în ultimul rând, jucătorii care cumpără sau care au cumpărat deja FIFA 21 pentru PlayStation 4 sau Xbox One, pot obține versiunea jocului pentru PlayStation5, respectiv Xbox Series X|S în mod gratuit, începând cu 4 decembrie. Progresul din modurile de joc FIFA Ultimate Team și Volta Football se va pastra atunci cand faceti trecerea de la o consola de generatie actual la una next-gen. FIFA 21 este oferit chiar acum, prin intermediul campaniei de Black Friday de pe PlayStation Store, la un preț redus.

FIFA 21 este dezvoltat de EA Vancouver și EA România și este disponibil acum pe PlayStation 4, Xbox One, PC, varianta next-gen urmând să fie lansată pentru PlayStation 5 și Xbox Series X|S pe 4 decembrie 2020.

FIFA 21 PlayStation 5
Foto: EA Sports

Sursa: EA România

Urmărește Go4Games.ro pe Google News