FIFA 22: EA Sports sărbătorește 22 de zile de la lansarea celui mai popular joc video sport din lume

Autor: Cosmin Aionita | 22.10.2021
FIFA 22: EA Sports sărbătorește 22 de zile de la lansarea celui mai popular joc video sport din lume
Foto: Electronic Arts

Electronic Arts sărbătorește astăzi 22 de zile de la lansarea jocului FIFA 22. Cea mai nouă ediție FIFA a fost jucată până acum în peste 200 de țări din întreaga lume, cu o medie de 89 milioane de meciuri jucate pe zi, totalizând 2,1 miliarde de meciuri și 46 trilioane de minute jucate – echivalentul a peste 87,8 milioane de ani petrecuți în joc. Jucătorii au marcat până acum peste 5 miliarde de goluri.

David Jackson, VP Brand EA SPORTS FIFA, a spus:

Extinderea platformelor noastre globale de fotbal avansează într-un ritm fără precedent, iar implicarea comunității noastre extraordinare este la un nivel de neegalat. Suntem încântați să continuăm acest progres oferind cele mai captivante experiențe de joc de fotbal disponibile fanilor din întreaga lume. Alături de sute de parteneri de licențiere, inclusiv Premier League, Bundesliga, LaLiga Santander, UEFA și CONMEBOL, suntem privilegiați să creăm cea mai autentică platformă interactivă de fotbal din lume, oferind celor peste 150 milioane de fani din întreaga lume posibilitatea de a se conecta cu ligile, cluburile și jucătorii lor preferați.

Cu peste 17.000 de jucători și peste 700 de cluburi, 100 de stadioane și peste 30 de ligi profesioniste de fotbal reprezentate în joc, FIFA 22 este singurul joc în care utilizatorii pot concura în competiții emblematice precum UEFA Champions League, UEFA Europa League, noua UEFA Europa Conference League, Premiere League, Bundesliga, LaLiga Santander, CONMEBOL Libertadores și CONMEBOL Sudamericana, oferind jucătorilor o experiență de joc autentică.

În modul Career, FIFA 22 a înregistrat circa 3,1 milioane de noi cluburi personalizate, create prin funcția Create Your Club de către 2,1 milioane de jucători din comunitatea de fani ai acestui mod de joc.

În modul de joc Pro Clubs au fost jucate peste 57,7 milioane de meciuri cu peste 326.000 de avatare feminine create.

În modul de joc Volta Football au fost create 1,5 milioane avatare, au fost jucate peste 21 milioane de meciuri și peste 11,2 milioane de persoane au parcurs jocurile Volta Arcade.

Lansat pe 1 octombrie, FIFA 22 oferă jucătorilor posibilitatea de a experimenta HyperMotion, tehnologia revoluționară de joc pe platformele next-gen PlayStation 5, Xbox Series X|S și Google Stadia. În plus, FIFA 22 aduce inovații în toate modurile de joc, inclusiv turneele arcade Volta Football, FIFA Ultimate Team Heroes și multe altele.

FIFA 22 a fost dezvoltat de EA România și EA Vancouver și este disponibil la nivel global pentru PlayStation 5, Microsoft Xbox Series X|S, PC (via EA App, Origin și Steam), Google Stadia, PlayStation 4 și Xbox One. Ediția FIFA 22 Legacy este disponibilă pe Nintendo Switch.

FIFA 22
Foto: Electronic Arts

Sursa: EA România