FIFA 23 a fost lansat la nivel global

Autor: Cosmin Aionita | 01.10.2022
FIFA 23 a fost lansat la nivel global
Foto: EA Sports

Electronic Arts a anunțat lansarea jocului FIFA 23, cu tehnologia de gameplay HyperMotion2, care aduce acțiune incredibilă, realism și autenticitate în toate elementele de pe teren. Cu inovații inclusiv în modurile favorite ale fanilor FIFA Ultimate Team, Career Mode, Volta Football, cross-play și Cupele Mondiale FIFA masculin și feminin, FIFA 23 este acum disponibil pentru PlayStation 5, Xbox Series X|S, PC (prin EA App, Origin, Epic Games Store și Steam), PlayStation 4 și Xbox One.

Nick Wlodyka, SVP, GM la EA SPORTS FC, a spus:

Cu FIFA 23, oferim fanilor din întreaga lume cea mai autentică și imersivă experiență de fotbal dintr-un titlu EA SPORTS FIFA. Prin includerea cluburilor de fotbal feminin, noile inovații aduse tehnologiei HyperMotion2, autenticitatea fără egal datorată celor peste 300 de parteneri ai fotbalului din lumea întreagă, cea mai nouă versiune exprimă puterea fotbalului de a conecta jucătorii, ligile, echipele și talentele de pe tot globul, prin intermediul pasiunii comune pentru acest sport.

Ionel Stănescu, Line Producer FIFA 23 la EA România, a declarat:

Suntem foarte entuziasmați să sărbătorim lansarea FIFA 23 alături de jucătorii noștri din întreaga lume! Suntem cât se poate de mândri de jocul construit de talentatele echipe de dezvoltare ale studiourilor din București și Vancouver, într-un an în care avem inovații și reprezentare fără precedent în categoria jocurilor sportive. Odată cu includerea cluburilor de fotbal feminin, a tehnologiei HyperMotion2 care alimentează cea mai imersivă experiență de joc pe care am construit-o vreodată și cu toate inovațiile aduse Career Mode, FIFA Ultimate Team, Volta Football și Pro Clubs, FIFA 23 este reprezentarea cel mai autentică și bogată de până acum a fotbalului pe care îl iubim.

Tehnologia HyperMotion2

Noutățile aduse tehnologiei de gameplay HyperMotion2 introduc în FIFA 23 peste 6000 de animații autentice care conferă realism ori de câte ori fanii pun piciorul pe teren, inclusiv noi mecanici de accelerare, dribling și de lovire a mingiei. Integrând capturi avansate de joc 11v11 din două meciuri ce integrează capturi de la echipe profesioniste – inclusiv capturi FIFA din meciuri de fotbal feminin – și date de la cinci antrenamente, FIFA 23 beneficiază de cele mai realiste și fidele animații disponibile într-un titlu EA SPORTS FIFA de până acum. Tehnologia de ultimă generație și algoritmii brevetați de machine learning duc realismul din joc la un alt nivel. Învățând de la un total de 9,2 milioane de cadre ce provin de la capturi de meci, algoritmul generează noile animații în timp real, pentru a crea mișcări naturale și realiste, specifice fotbalului, pe parcursul numeroaselor interacțiuni care au loc pe teren.

În ultimii 30 de ani, seria FIFA s-a poziționat la intersecția dintre divertisment și gaming și a influențat direct dezvoltarea culturii fotbalului din întreaga lume. Recent, EA Sports a încheiat un parteneriat cu unul dintre cele mai mari brand-uri de entertainment din lume, Marvel, pentru a introduce eroi emblematici ai fotbalului pe teren, în FIFA 23 Ultimate Team. Echipa AFC Richmond și managerul preferat al tuturor, Ted Lasso, vor fi disponibili în FIFA 23, întrucât echipa Greyhounds se alătură Wrexham AFC în secțiunea de cluburi Rest of World din FIFA 23.

Inovații pentru toate modurile de joc

FIFA 23 introduce funcția de cross-play pentru jucătorii ce dețin console din aceeași generație, permițându-le conectarea alături de prieteni și competiții 1v1, inclusiv în modurile FIFA Ultimate Team și Online Friendlies. FUT 23 vine cu un mod nou de joc – „FUT Moments”, care folosește provocări bazate pe scenarii, pentru a oferi jucătorilor noi moduri de a progresa în cadrul modului. De asemenea, are loc o restructurare completă a sistemului FUT chemistry, pentru a genera mai multă flexibilitate, astfel încât fanii să-și poată construi echipa în stilul propriu.

Noutățile aduse Player Career Mode le vor permite jucătorilor să-și definească personalitatea și experiența din ziua unui meci, având acces la noi activități în afara terenului, ce ajută la conturarea carierei unui jucător. Career Mode – Manager permite jucătorilor să preia controlul prin intermediul managerilor reali din întreaga lume… și a lui Ted Lasso, pentru a-și conduce echipa pe culmile gloriei. Noul mod „Playable Highlights”, disponibil în modurile Player și Manager ale Career Mode, le permite fanilor să treacă direct la acțiune prin intermediul obiectivelor pro și complete. De asemenea, Pro Clubs și Volta Football dispun de un nou punct comun, care permite personalizarea, jocul și progresul unui jucător în ambele moduri, precum și posibilitatea de a câștiga puncte Pro Clubs XP în fiecare mod în parte. Jucătorii se pot alătura prietenilor sau Comunității Volta Football și își pot exprima propriul stil în cadrul actualizărilor primite de Volta Arcades, ce presupun noi posibilități de personalizare a Avatarului. Noile jocuri actualizate introduc sunet îmbunătățit din partea publicului, noi accesorii, stadioane mai mari, mingi colorate dinamic, cronometru și noi efecte sonore pentru a duce divertismentul din Volta Arcade la un nou nivel. Mai mult, gameplay-ul restructurat al Volta introduce o serie de îmbunătățiri pentru fotbalul stradal, conferindu-i mai mult fler și varietate cu fiecare meci.

Cluburile de fotbal feminin

Pentru prima oară în istoria EA SPORTS FIFA, jucătorii vor putea activa cluburi de fotbal feminin din Barclays FA Women’s Super League și Division 1 Arkema, chiar de la lansare, mai multe echipe urmând să fie anunțate ulterior.

Facilitate de capturi realizate și redate prin HyperMotion2, ce provin de la o echipă profesionistă de fotbal feminin, animațiile din FIFA 23 permit jucătoarelor mișcări complet autentice, creând cea mai realistă experiență de joc de până acum.

World Cup FIFA

Pe lângă Cupa Mondială masculină FIFA Qatar 2022, FIFA 23 va introduce Cupa Mondială de Fotbal Feminin FIFA Australia și Noua Zeelandă 2023, permițându-le jucătorilor să experimenteze apogeul fotbalului internațional, atât la masculin, cât și la feminin.

Cu peste 300 de parteneri, 19.000 de jucători, 700 de echipe, 100 de stadioane și 30 de ligi din întreaga lume, FIFA 23 este singurul loc unde fanii pot juca pe cele mai înalte culmi ale fotbalului masculin și feminin în cadrul Cupelor Mondiale FIFA, precum și în emblematica UEFA Champions League, UEFA Europa League, UEFA Europa Conference League, CONMEBOL Libertadores, CONMEBOL Sudamericana, Premier League, LaLiga Santander, Bundesliga, Ligue 1 și Serie A, toate într-un singur joc.

FIFA 23 a fost dezvoltat de EA Vancouver și EA România și este disponibil acum la nivel global pe PlayStation 5, Xbox Series X|S, PC, PS4 și Xbox One.

Sursa: EA România

Urmărește Go4Games.ro pe Google News