FIFA 23, anunțat oficial: inovații tehnologice, fotbal feminin la nivel de club și două Cupe Mondiale

Autor: Cosmin Aionita | 21.07.2022
FIFA 23, anunțat oficial: inovații tehnologice, fotbal feminin la nivel de club și două Cupe Mondiale
Foto: EA Sports

Electronic Arts a dezvăluit trailer-ul oficial pentru FIFA 23, alături de următoarea evoluție a tehnologiei HyperMotion2, urmărind astfel stabilirea unui nou standard în ceea ce privește gameplay-ului realist de pe terenul de fotbal virtual. FIFA 23 va include cluburi feminine pentru prima dată, prin introducerea Barclays Women’s Super League și Division 1 Arkema la lansare, oferind astfel cea mai autentică experiență de fotbal interactiv din lume. Jucătorii vor putea, de asemenea, să experimenteze apogeul fotbalului internațional masculin și feminin în FIFA 23 în Cupa Mondială FIFA Qatar 2022 și Cupa Mondială feminină FIFA Australia și Noua Zeelandă 2023, ce vor fi disponibile sub formă de actualizări post-lansare, fără costuri suplimentare. Funcția de joc cross-play le va permite fanilor să se conecteze, joace împreună și să se implice mai mult ca oricând, indiferent de platforma folosită, fiind disponibilă în multiple moduri de joc online din FIFA 23.

Precomenzile pentru FIFA 23 sunt disponibile acum, iar jocul va fi lansat pe PlayStation 5, Xbox Series X|S, PC, Stadia, PlayStation 4 și Xbox One pe 30 septembrie 2022. Posesorii ediției FIFA 23 Ultimate Edition vor avea acces la joc cu trei zile mai devreme, de pe 27 septembrie 2022.

Actualizările aduse tehnologiei HyperMotion2 din FIFA 23 au deblocat o serie de funcții noi, transformând jocul într-o experiență mai captivantă ca niciodată. Mișcările pe teren ale echipei și ale fotbaliștilor sunt mai receptive, mai inteligente și autentice, indiferent de poziția în joc: împotriva unui jucător aflat în apărare sau în atac. Fanii vor descoperi un nou sistem inteligent de dribling, o tranziție mai naturală și mai fluentă, mecanisme de accelerare complet noi, o manevrabilitate îmbunătățită și multe altele. Odată cu introducerea cluburilor de fotbal feminin în FIFA 23, vor fi adăugate și animații cu totul noi ce au ca sursă de inspirație mișcările fotbalistelor din viața reală.

FIFA 23
Foto: EA Sports

Nick Wlodyka, SVP & GM EA SPORTS FIFA, a spus:

Am împins granițele realismului în FIFA 23 prin HyperMotion2, folosind tehnologie de ultimă oră pentru a capta echipe profesioniste în meciuri de intensitate maximă, care transformă milioane de puncte de date în animații noi în timp real. Rezultatul constă în cele mai naturale și realiste mișcări în jocurile de fotbal și, atunci când este combinată cu includerea atât a Cupei Mondiale masculine, cât și a celei feminine, a cluburilor de fotbal feminin și a funcțiilor de joc cross-play, va acapara jucătorii și fanii fotbalului din întreaga lume pentru mulți ani de acum înainte.

FIFA 23 promite să fie cea mai fidelă experiență de fotbal interactiv și va dispune acum de cluburi de fotbal feminin, Barclays Women’s Super League și Division 1 Arkema alăturându-se celor mai mari vedete și echipe și celor peste 19.000 de jucători din peste 700 de echipe, cu peste 100 de stadioane și din mai mult de 30 de ligi de fotbal. FIFA 23 va fi singurul joc în care utilizatorii vor putea concura în competiții emblematice precum UEFA Champions League, UEFA Europa League, UEFA Europa Conference League, CONMEBOL Libertadores, CONMEBOL Sudamericana, Premier League, Bundesliga și LaLiga Santander.

FIFA 23
Foto: EA Sports

Navin Singh, directorul comercial al FA, a adăugat:

Sunt încântat că Barclays Women’s Super League va fi una dintre primele competiții de cluburi de fotbal feminin care vor apărea în FIFA 23, franciza având una dintre cele mai mari și mai implicate comunități din lume. Vizibilitatea suplimentară oferită de un brand global precum EA Sports ligii, echipelor și jucătorilor nu poate fi subestimată. Acest aspect vine în completarea ambiției de a accelera ascensiunea fotbalului feminin în Anglia și evidențiază angajamentul nostru de a deschide Superliga Femeilor Barclays și de a o face și mai accesibilă pentru noi audiențe din întreaga lume.

Francois Vasseur, director de marketing al Federației Franceze de Fotbal, a declarat:

Parteneriatul dintre D1 Arkema și EA Sports este o veste excelentă pentru ligă, cluburi, jucători, dar și pentru fanii care, începând cu acest an, vor putea să-și descopere jucătorii preferați și să participe la activări exclusive. Este un pas uriaș pentru D1 Arkema, ca ligă de top, cu un număr mare de fani la nivel mondial.

FIFA 23
Foto: EA Sports

FIFA 23 va include și o varietate de actualizări și inovații pentru Career Mode, Pro Clubs, modurile Volta Football, FIFA 23 Ultimate Team și multe altele. Noul sistem de antrenament Training Center le va oferi jucătorilor noi și mai puțin experimentați posibilitatea de a învăța cu ușurință elementele de bază ale jocului și de a-și perfecționa abilitățile înainte de a intra într-un meci.

Pentru prima oară, fanii vor avea oportunitatea de a concura atât în cadrul Cupei Mondiale FIFA de fotbal masculin, cât și în cea de fotbal feminin în același joc, Cupa Mondială FIFA Qatar 2022 și Cupa Mondială FIFA Feminin Australia și Noua Zeelandă 2023, urmând să fie disponibile ulterior, sub formă de update-uri gratuite.

FIFA 23 este dezvoltat de EA Vancouver și EA România și va fi disponibil în întreaga lume pe PlayStation 5, Xbox Series S|X, PC, Stadia, PS4 și Xbox One începând cu 30 septembrie 2022.

Sursa: EA România

Urmărește Go4Games.ro pe Google News