Formula E: High Voltage este un joc de management al curselor dezvoltat de studioul românesc Amber

Autor: Cosmin Aionita | 20.10.2023
Formula E: High Voltage este un joc de management al curselor dezvoltat de studioul românesc Amber
Foto: Amber

Studioul românesc Amber a dezvoltat jocul Formula E: High Voltage, primul titlu oficial bazat pe Formula E din lume. Formula E: High Voltage, dezvoltat în parteneriat cu Animoca Brands, este un joc de management de curse care utilizează blockchainul eficient energetic Flow pentru a oferi fanilor și jucătorilor drepturi digitale asupra tuturor obiectelor deținute în joc, care sunt NFT-uri (tokenuri ne-fungibile).

Formula E: High Voltage este accesibil pe această adresă web https://FormulaEHighVoltage.com. Toți utilizatorii noi vor primi patru NFT-uri (două mașini și doi piloți), permițându-le să joace gratuit și să preia controlul asupra propriului lor echipaj de curse.

Formula E: High Voltage include elemente ale Campionatului Mondial ABB FIA Formula E, inclusiv traseele pline de adrenalină din centrul orașelor precum Roma, Berlin, New York și Londra. Jucătorii administrează pregătirile pentru fiecare cursă alegând cele mai bune mașini, cei mai potriviți piloți și abilități speciale pentru a asigura performanțe optime în diverse condiții meteorologice, precum și în curse pe timp de zi sau de noapte.

Fiecare mașină și pilot din Formula E: High Voltage este reprezentat în joc de un NFT cu niveluri diferite de raritate (comun, rar, epic, legendar – inclusiv vizualuri rare) cu o abilitate specială extrasă dintr-un set de peste 100 de abilități. Colectarea, antrenarea, modernizarea și gestionarea piloților, dar și a mașinilor înainte, în timpul și după curse este esențială pentru a construi un adevărat imperiu de curse în joc.

Actualul bolid de curse GEN3, cea mai rapidă, cea mai ușoară, cea mai puternică și eficientă mașină de curse electrică de pe planetă, va fi disponibilă și în joc. Jucătorii vor avea la dispoziție o selecție largă de mașini și de piloți, atât creații oficiale, cât și fictive, inclusiv actualul campion mondial ABB FIA Formula E din 2023 Jake Dennis și mașina lui Andretti Porsche 99X Electric GEN3.

Formula E
Foto: Amber

Echipa Amber dedicată Formula E a lucrat aproape doi ani la acest proiect. În medie, 35 de specialiști Amber din România, Statele Unite, Hong Kong, Mexic, Taiwan și Canada, de la programatori până la artiști, s-au reunit pentru a dezvolta acest joc inovator. Specialiștii din Amber au creat colecția NFT Formula E Car folosind modele volumetrice din mașinile din lumea reală, au pictat manual portretele șoferilor reali pentru colecția Formula E Driver, iar pistele din lumea reală utilizate în joc se bazează pe cele mai recente circuite din orașe precum New York, Dubai, Berlin și multe altele.

Ne mândrim cu faptul că punem inovația pe primul loc, motiv pentru care acest proiect a fost o potrivire excelentă pentru toate părțile implicate. Formula E: High Voltage ne-a permis să îmbinăm experiența noastră în dezvoltarea de jocuri, dar și curiozitatea și pasiunea pentru tehnologie în lumea Formula E și să o combinăm cu implicarea profundă a jocurilor colectabile descentralizate promovate de Animoca Brands.

– Marty Caplan, șeful departamentului de inovație la Amber

Formula E: High Voltage face parte din ecosistemul REVV Motorsport, care include și jocurile blockchain dezvoltate pe baza licențelor MotoGP™ Ignition și MotoGP™ Guru, precum și titlurile originale REVV Racing și Torque Drift 2.

Formula E: High Voltage funcționează pe platforma Flow, un blockchain axat pe sustenabilitate și lider în eficiența energetică, pentru a oferi divertisment cu impact redus asupra mediului în metaversul deschis pentru jucători din întreaga lume. Mecanismul de consens Proof-of-Stake al Flow este extrem de eficient: crearea unui NFT pe Flow necesită mai puțină energie decât pentru a face o singură postare pe Instagram sau o căutare pe Google.

Înființată pentru contracararea schimbărilor climatice prin accelerarea adoptării vehiculelor electrice, Formula E este primul sport cu motor din lume certificat ca fiind neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon încă de la înființare. Formula E: High Voltage operează în cadrul unei strategii și angajamente de neutralitate din punct de vedere al emisiilor de carbon.

Cu mai mulți producători de automobile pe grilă decât orice altă serie de curse, Formula E este recunoscută ca un inovator cu un scop bine definit, lucrând îndeaproape cu producători de automobile globali și parteneri comerciali pentru a dezvolta tehnologii de mobilitate durabilă care îmbunătățesc performanța și eficiența autovehiculelor electrice de uz cotidian.

Jucătorii vor avea ocazia să interacționeze cu Formula E și cursele noastre într-un mod dinamic și nou. Suntem încrezători că vor aprecia experiența de joc și vor fi mai dornici să urmărească echipele și piloții care concurează în campionat.

– Kieran Holmes-Darby, directorul de jocuri video al Formula E

Formula E
Foto: Amber

Lansarea Formula E: High Voltage în parteneriat cu Formula E reprezintă un moment deosebit de important pentru noi. Atât fanii, cât și jucătorii vor fi captivați de emoția cursei și vor beneficia de avantajele adevărate ale proprietății digitale aduse de tehnologiile NFT și blockchain.

– Will Griffiths, vicepreședintele diviziei de Strategie comercială al Animoca Brands

Au fost puse în vânzare 8.500 de pachete NFT Solo și 9.000 de pachete NFT Team pe site-ul oficial al jocului: https://FormulaEHighVoltage.com.

Pachetul NFT Solo (preț cuprins între 20 și 30 de dolari) va include un NFT pentru o mașină oficială sau fictivă ori un pilot oficial sau fictiv. Pachetul NFT Team (preț cuprins între 119 și 149 de dolari) conține două NFT-uri pentru mașini de Formula E oficiale sau inventate și doi piloți de Formula E oficiali sau inventați. Pachetele NFT Team conțin garantat un NFT cu o mașină oficială sau un pilot oficial cu raritate epică sau legendară. Cumpărătorii vor avea nevoie de un portofel Blocto conectat la blockchainul Flow și vor putea achiziționa pachetele folosind tokenul REVV.

Sursa: Amber

Urmărește Go4Games.ro pe Google News