LittleBigPlanet face pasul către karting

| 27.03.2012
LittleBigPlanet face pasul către karting

Probabil că mulţi dintre voi au auzit de LittleBigPlanet, seria de jocuri dezvoltată de Media Molecule, in care crearea de conţinut nou şi partajarea sa prin intermediul PlayStation Network era cel puţin la fel de importantă precum parcurgerea nivelurilor iniţiale, livrate pe disc.

Jucătorii îşi puteau pune la punct propriile niveluri, folosind obiecte şi texturi personalizate şi, începând cu LittleBigPlanet 2, îşi puteau crea şi mini-jocuri separate, diferite de stilul jump’n’run implicit. Procesul de creaţie nu era însă obligatoriu, cei fără prea mult talent în această arie mulţumindu-se cu posibilitatea de a descărca şi încerca milioanele de niveluri suplimentare create de comunitate.

LittleBigPlanet s-a bucurat de un succes răsunător, Sony botezând conceptul din spatele jocului cu denumirea de „Create. Play. Share”. Ideea de a oferi comunităţii posibilitatea de a crea şi distribui conţinut suplimentar a fost continuată şi în ModNation Racers. De această dată însă, obiectivul era crearea de noi circuite, piloţi şi maşinuţe (karturi).

Iată ca acum ideile şi conceptele din spatele ModNation Racers şi LittleBigPlanet vor fi unite într-un singur joc – LittleBigPlanet Karting. La fel ca în cazul lui ModNation Racers, avem de-a face cu un joc de curse oarecum copilăros, în care locurile piloţilor şi ale karturilor vor luate de versiuni amuzante ale eroului Sackboy şi de tot felul de mijloace de transport, pe care jucătorii le vor putea personaliza în detaliu.

Mai mult, United Front Games (realizatorii ModNation Racers) şi-au unit forţele cu părinţii seriei LittleBigPlanet (Media Molecule) pentru a transforma LittleBigPlanet Karting într-o experienţă cât mai cuprinzătoare. Astfel, pe lângă posibilitatea de a crea noi circuite, noi piloţi Sackboy sau noi maşinuţe, în LBP Karting se vor putea personaliza şi regulile de joc, eliminând astfel unele limite artificiale, de multe ori prezente în astfel de titluri.

Nu în ultimul rând, LittleBigPlanet Karting va oferi numeroase moduri de joc multiplayer, atât în splitscreen pe aceeaşi consolă, cât şi online prin intermediul PlayStation Network. După cum era de aşteptat, tot conţinutul creat de utilizatori va putea fi partajat în mod gratuit prin reţeaua celor de la Sony.

LittleBigPlanet Karting va fi lansat în cursul acestui an, exclusiv pentru PlayStation 3.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News