Pro Evolution Soccer 2015 – imagini noi şi detalii despre gameplay

Autori: Cosmin Aionita, Liviu - Andrei Mihai | 08.07.2014
Pro Evolution Soccer 2015 - imagini noi şi detalii despre gameplay

Konami ne-a furnizat primele detalii despre Pro Evolution Soccer 2015, obiectivul declarat al companiei fiind aducerea realismului de pe teren la cel mai înalt nivel prin recrearea feeling-ului de suspans extrem din timpul unui meci de fotbal de importanţă majoră.

PES 2015 se concentrează pe sloganul „the pitch is ours”, eforturilor combinate ale echipelor PES Productions din Tokyo şi Windsor fiind concentrate pe reproducerea cât mai fidelă momentele de suspans maxim din fotbal, când spectatorii îşi rod unghiile de nerăbdare sau au inima cât un purice.

PES 2015 vizează o revenire la valorile profunde ale seriei, anume controlul total, comenzile super rapide şi celebrul gameplay, în care jucătorul are control nerestricţionat asupra modului de joc. Echipa producătoare a refăcut complet o serie de elemente cheie ale jocului pentru a se asigura că fiecare pasă, lovitură sau sprint sunt perfect echilibrate pentru a satisface pe deplin cerinţele veteranilor seriei PES.

PES 2015

Respectând trei principii ale jocului modern, echipa PES Productions a refăcut complet mecanicile de şutare şi prindere a balonului.

Emoţia golurilor
Noul sistem de şutare oferă o mare varietate de stiluri de lovituri, cu control exact asupra direcţiei şi puterii loviturilor. Parând toate opţiunile de atac avansate, portarii închid unghiurile intuitiv şi sunt capabili să reacţioneze în orice situaţie în nenumărate feluri, inclusiv prin modificarea centrului de greutate.

Pasa finală
În acelaşi fel, posibilităţile de care dispun jucătorii la pasa finală au fost extinse, permiţând lovituri puternice sau pase joase care folosesc tehnici noi şi care fac ca mingea să aibă un traseu realist în orice situaţie.

1 la 1
Elementul cheie final care a fost refăcut în totalitate pune accentul pe gradul de control oferit. Poziţionarea este o chestiune vitală in fotbal, iar capacitatea de a dribla într-un spaţiu limitat şi de a-ţi depăşi marcatorul este acum mult îmbunătăţită şi definitivează experienţa PES 2015 din teren.

Aceste caracteristici de bază sunt susţinute de elemente suplimentare, cu ajutorul cărora producătorii promit să creeze cea mai distractivă şi plină de suspans experienţă a unui meci de fotbal virtual.

Timpi de răspuns incredibili: Comenzile extrem de rapide permit utilizatorilor să reacţioneze instinctiv la fiecare mişcare din timpul jocului.
Full Pitch AI: Motorul de joc are implementată o funcţie de inteligenţă artificială (AI), care se adaptează constant şi acoperă toate mişcările de pe întregul teren; jucătorii sprintează, găsesc spaţii şi marchează adversarii chiar şi când nu apar pe ecran.
Control precis: Înfruntă adversarii folosind abilităţile de driblare personalizate ale fiecărui jucător: alergările din întoarcere, precum şi mai multe modalităţi de mişcare – de la mers la sprint accentuat.
Apărare: Utilizatorii deţin controlul complet asupra momentelor în care trebuie să închidă jocul, să tatoneze un adversar sau să tragă de timp. O apărare eficientă se bazează în întregime pe deciziile pe care le ia jucătorul.

PES 2015

Beneficiile aduse de FOX Engine
Ediţiile next-gen ale PES 2015 marchează şi prima implementare completă în franciza PES a motorului grafic FOX Engine, realizat de Kojima Productions. Toate caracteristicile grafice din timpul jocului, de la jucători, la public şi la stadion beneficiază acum de iluminare globală în timp real, care aduce jocul mai aproape de realitate.

Modele de comportament: PES 2015 se mândreşte acum cu o gamă largă de jucători care arată şi joacă precum cei din viaţa reală. Konami a recreat cu fidelitate peste 1000 de jucători în acest an, folosind animaţii şi stiluri de joc personalizate. Fotbaliştii aleargă si joacă precum în viaţa reală şi reacţionează emoţional firesc în faţa faulturilor, golurilor sau deciziilor arbitrilor.
Animaţii refăcute: Individualitatea jucătorilor este şi mai bine reliefată prin animaţii unitare. Nu s-au făcut niciun fel de rabaturi la realizarea animaţiilor, astfel că mişcările rapide curg firesc, la fel ca în realitate, în funcţie de poziţia pe care o are fotbalistul faţă de minge şi faţă de viteza sa.
Atmosfera: PES 2015 redă atmosfera unui meci de calibru. Animaţiile care reprezintă publicul au fost şi mai bine definite, iar atmosfera şi fluenţa meciului sunt redate prin efecte şi mişcări speciale ale publicului din tribune.
Să fie lumină: Iluminatul în timp real este utilizat pe tot stadionul, cu efecte vizuale accentuate la schimbarea luminii seara sau în timpul unui meci desfăşurat în nocturnă.

PES ID revine
Seria PES s-a concentrat întotdeauna pe reproducerea realistă a jucătorului: a recreat abilităţile acestuia şi a permis utilizatorului să dea frâu liber imaginaţiei alături de cei mai mari fotbalisti ai planetei. PES 2015 promite să aducă la viaţă cei mai buni jucători şi cele mai bune echipe, recreând stilul de joc al celor mai buni fotbalişti din lume.

PES ID: Echipele vor juca aşa cum o fac în viaţa reală, în timp ce jucătorii-vedetă vor putea fi recunoscuţi prin stilurile de alergare şi joc. Cele mai mari echipe ale lumii nu doar că se vor mişca aşa cum o fac în realitate, dar se vor apăra sau vor ataca la fel, automat.
Echilibrul jocului: Echipele vor adopta automat planul de joc al corespondentelor din viaţa reală, fie că e vorba de contraatac sau stil defensiv.
Abilităţi realiste: În timp ce fotbalistii mari ai lumii sunt într-adevăr capabili să realizeze momente de iscusinţă tehnică deosebite, PES 2015 pune accentul pe abilităţile lor de baza, şi nu pe trucuri şi driblinguri spectaculoase. Înfrângerea unui jucător prin intermediul ritmului de alergare şi controlului precis este cheia jocului de atac; puţini sunt aceia care reuşesc să câştige folosindu-se doar de trucuri şi driblinguri.

PES 2015

Konami nu a neglijat opţiunile suplimentare multiple la care se aşteaptă utilizatorii. În PES 2015, alături de nenumăratele adaugiri se regăsesc şi opţiunile favorite ale utilizatorilor:

myClub: Extensive Master League Online permite adăugarea jucătorilor şi managerilor folosind profitul brut acumulat sau prin intermediul micro-tranzacţiilor provenite din acordurile dintre cluburi. Acum agenţii trebuie să întrunească criteriile jucătorilor, în timp ce jucătorii nemulţumiţi pot înclina balanţa negativ. Disponibil şi în varianta offline.
Actualizări live: Actualizările săptămânale reglează transferurile şi componenţa echipelor din ligile din Anglia, Franţa, Italia, Spania şi Brazilia. Datele jucătorilor sunt şi ele actualizate pe baza performanţelor curente din fiecare săptămână, astfel încât, dacă un jucător este în vârf de formă şi dă multe goluri, statisticile sale vor creşte în funcţie de actualizare. Se aplică tuturor modulelor online şi, opţional, modului single player.
Statistici precise: Sistemul de statistici ale jucătorilor pentru PES a fost complet refăcut, la realizarea acestuia lucrându-se cu parteneri-cheie din toată lumea pentru a crea cea mai realistă bază de date cu statistici.
Condiţii de joc adaptabile: Adversarul tău preferă un joc cu multe pase? Atunci spune-i îngrijitorului de la stadion să nu tundă iarba prea scurt. Sau să o ude pentru a accelera jocul echipei tale. Poţi îngriji orice parte a stadioanelor pe care le deţii aşa cum îţi doreşti.

În decursul următoarelor luni, Konami promite că va anunţa si mai multe detalii privind prezentarea jocului, aspecte tehnice despre mişcarea balonului în funcţie de condiţiile meteo, ligi noi, un sistem revoluţionar de atribuire de sarcini, module avansate de editare a jucătorilor şi stadioanelor şi sisteme online, plus discuţii despre îmbunătăţirile aduse modulelor existente, cum ar fi Master League şi Become A Legend.

Pro Evolution Soccer 2015 pentru PlayStation 4, Xbox One şi alte platforme adiţionale va fi lansat în sezonul toamnă-iarnă 2014.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News