Pro Evolution Soccer se desparte de licenţa UEFA Champions League

Autor: Cosmin Aionita | 19.04.2018
Pro Evolution Soccer se desparte de licenţa UEFA Champions League

Finala UEFA Champions League de anul acesta, de la Kiev, va marca încheierea parteneriatului de 10 ani dintre Konami şi forul european în ceea ce priveşte licenţierea competiţiilor UEFA (Champions League şi Europa League) pentru jocurile din seria Pro Evolution Soccer.

Deşi cei de la UEFA, prin vocea lui Guy-Laurent Epstein (marketing director), s-au declarat încântaţi de colaborarea cu Konami din ultimii ani şi reproducerea propriilor competiţii europene din jocurile seriei Pro Evolution Soccer, implementările celor de la Konami nu au fost întotdeauna cele mai fericite, cu întregi echipe prezente în competiţiile UEFA care lipseau din distribuţia jocurilor PES, în unele cazuri fiind înlocuite de formaţii imaginare.

De altfel, Jonas Lygaard (senior director of brand & business development for Konami Digital Entertainment B.V.) a declarat că, deşi licenţa UEFA a permis jocurilor PES din ultimul deceniu să creeze experienţe unice pentru fanii sportului-rege, Konami a hotărât să-şi concentreze eforturile viitoare în alte direcţii.

De altfel, nu este un secret faptul că Pro Evolution Soccer rămăsese cam singura serie de jocuri video tradiţionale pe care Konami a continuat să o lanseze în mod regulat, publisher-ul japonez renunţând la acest domeniu în mod treptat, după închiderea studioului responsabil pentru Metal Gear Solid V: The Phantom Pain şi concedierea designer-ului Hideo Kojima. Între timp, acesta a creat propriul studio Kojima Productions şi, în parteneriat cu Sony Interactive Entertainment, lucrează la noul Death Stranding, joc ce urmează să fie lansat în exclusivitate pentru PlayStation 4.

Rămâne de văzut dacă Electronic Arts, celălalt jucător major de pe piaţa simulatoarelor de fotbal, îi va aborda pe cei de la UEFA pentru includerea licenţelor Champions League şi Europa League în viitoarele jocuri ale seriei FIFA.

Pro Evolution Soccer

Urmărește Go4Games.ro pe Google News