Project CARS – simulatorul auto perfect?

| 31.01.2013
Project CARS – simulatorul auto perfect?

După lansările lui Need for Speed: SHIFT şi SHIFT 2: Unleashed, producătorii de la Slightly Mad Studios au rupt relaţiile cu Electronic Arts, adoptând un nou model de afaceri. Astfel, pentru noul lor joc – nume de cod Project CARS, cei de la Slightly Mad au apelat la comunitate pentru finanţare, testare şi promovare. Fanii care îşi aduc astfel contribuţia la procesul de finalizare a jocului vor fi răsplătiţi cu 70% din vânzările jocului din primii doi ani de la apariţia sa pe piaţă.

Pentru Project CARS, Slightly Mad Studios foloseşte o versiune adusă la zi a engine-ului Madness (acelaşi din miniseria NFS: Shift), fiind eliminate însă toate problemele legate de controlul cu răspuns întârziat caracteristic acestor jocuri. Mai mult, partea grafică a fost serios îmbunătăţită, fiind adăugat suport pentru tehnologiile moderne precum DirectX 11.

Project CARS

Chiar dacă Project CARS se doreşte a fi un simulator cât se poate de serios, creat pentru publicul hardcore, jocul celor de la Slightly Mad Studios va oferi şi o serie de driving assists, menite să atragă şi iubitorii seriilor Gran Turismo sau Forza Motorsport.

Acestea se vor dovedi deosebit de utile în numeroasele discipline pe care Project CARS le va pune la dispoziţie: obiectivul producătorilor este ca jucatorii să plece de la simplele întreceri de kart-uri, să treacă prin cursele cu maşini exotice, şi să sfârşească drept un pilot profesionist (de raliu, touring cars sau bolizi de Formula 1).

Project CARS

De altfel, pentru a spori autenticitatea simulării din Project CARS, Slightly Mad Studios lucrează împreună cu Ben Collins, actual pilot de curse şi fostul Stig din show-ul TV Top Gear, precum şi cu Nicolas Hamilton, pilot în Clio Cup şi nimeni altul decât fratele campionului din Formula 1 Lewis Hamilton. Până în acest moment, producătorii au licenţiat nu mai puţin de 60 de maşini pentru acest joc, peste 35 de circuite urmând a fi incluse în Project CARS (inclusiv reproduceri ale unor trasee reale).

Project CARS ar trebui să fie lansat în luna noiembrie a acestui an, jocul fiind aşteptat atât pe PC, cât şi pe Xbox 360, PlayStation 3 şi Nintendo Wii U. Până atunci însă, vă lăsăm în compania câtorva trailere cu secvenţe de gameplay, precum şi unora dintre cele mai recente screenshot-uri din Project CARS.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News