Seria Gran Turismo depăşeşte 80 de milioane de exemplare vândute

Autor: Cosmin Aionita | 14.05.2018
Seria Gran Turismo depăşeşte 80 de milioane de exemplare vândute

Sony Interactive Entertainment a anunţat că seria Gran Turismo a atins vânzări de peste 80,4 milioane de exemplare, în cei 20 de ani de existenţă (statistică valabilă la data de 5 mai 2018).

O nouă creştere a vânzărilor este preconizată, în contextul în care Polyphony Digital, creatorii seriei Gran Turismo, au anunţat campionatele oficiale FIA Gran Turismo, organizate în parteneriat cu Federaţia Internaţională de Automobilism.

Polyphony a organizat un eveniment special Gran Turismo World Tour în cadrul cursei de 24 de ore din Nürburg, desfăşurată weekend-ul trecut, pe legendarul circuit Nürburgring Nordschleiffe din Germania. 30 dintre cei mai buni piloţi Gran Turismo din Europa au fost invitaţi să participe la o serie de curse demonstrative în cadrul Nations Cup şi Manufacturer Series – cele două competiţii ce compun campionatele FIA Gran Turismo.

Acest event dă startul campionatelor competitive de GT Sport, ce vor începe pe 1 iunie 2018. Participanţii se vor întrece în cadrul unor curse săptămânale ce formează un ”sezon” lunar. Cei mai buni piloţi din fiecare dintre cele cinci sezoane ale acestui an vor fi invitaţi la finale regionale în Europa, Asia şi cele două Americi. Cei mai buni vor fi ulterior invitaţi la Finala Mondială din acest an. Câştigătorii campionatelor FIA Gran Turismo vor fi premiaţi la gala FIA Awards din St. Petersburg, ce se va desfăşura în luna decembrie.

Gran Turismo Sport este disponibil în exclusivitate pentru PlayStation 4. În magazinele autohtone, dar şi pe PlayStation Store, se poate găsi şi Gran Turismo 6 pentru PlayStation 3.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News