Sony aniversează 15 ani de Gran Turismo. GT6 la orizont?

| 09.05.2013
Sony aniversează 15 ani de Gran Turismo. GT6 la orizont?

Sony Computer Entertainment va sărbători aniversarea de 15 ani a seriei Gran Turismo pe celebrul circuit din Silverstone, Marea Britanie, pe 15 mai 2013. Gran Turismo este cea mai populară serie de simulatoare auto, primul titlu debutând în Japonia în luna decembrie al anului 1997 şi în 1998 în celelalte teritorii ale lumii. Astfel, franciza creată de legendarul designer Kazunori Yamauchi a devenit cel mai bine vândut titlu dedicat consolelor PlayStation din toate timpurile.

În cadrul evenimentului ce se va desfăşura pe 15 mai, Kazunori Yamauchi va dezvălui viitorul seriei Gran Turismo. Pasiunea sa pentru autoturisme se evidenţiază prin nivelul de realism care evoluează cu fiecare episod nou al jocului Gran Turismo şi prin numărul impresionant de maşini incluse în fiecare joc (Gran Turismo 5 s-a bucurat de prezenţa a peste 1000 de modele licenţiate).

Gran Turismo

Zvonurile apărute până în prezent, precum şi listările anumitor magazine, indică faptul că Sony va confirma cu această ocazie faptul că studioul Polyphony Digital, condus de Yamauchi, lucrează la un nou titlu al seriei, Gran Turismo 6, dedicat în continuare generaţiei actuale de console PlayStation 3.

Această teorie pare să fie alimentată şi de trailerul lansat chiar de către Sony, în care se sugerează existenţa unui nou joc GT. Rămâne de văzut dacă acesta va fi într-adevăr oferit pentru „bătrânul” PS3 sau va vedea lumina zilei şi pe PlayStation 4 sau PlayStation Vita.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News