WRC 10 este jocul oficial al FIA World Rally Championship

Autor: Cosmin Aionita | 14.04.2021
WRC 10 este jocul oficial al FIA World Rally Championship
Foto: Nacon

Publisher-ul Nacon a dezvăluit WRC 10 FIA World Rally Championship, următorul joc din seria oficială a Campionatului Mondial de Raliuri, ce urmează să fie lansat pe 2 septembrie 2021, atât pe PC, cât și pentru console.

Accentul este pus pe istoria sportului cu motor

WRC 10 se dorește a fi o ediție aniversară a seriei, ce va oferi un mod-retrospectivă, prin intermediul căruia jucatorii vor avea ocazia de a retrăi 19 dintre event-urile ce au scris istoria Campionatului Mondial de Raliuri. Aceste probe speciale vor testa talentul de șofer al jucătorilor, impunând condiții specifice fiecărei ere. Astfel, vor fi adăugate șase “raliuri istorice”, incluzând legendarul Raliu Acropole (din Grecia), dar și Rallye Sanremo (din Italia), precum și 20 de modele legendare de mașini din istoria World Rally Championship (Alpine, Audi, Lancia, Subaru, Ford, Mitsubishi și Toyota).

Producătorii de la studioul KT Racing promit, pentru WRC 10, și o îmbunătățire a comportamentului mașinilor, a fizicii bolizilor, pentru o experiență și mai realistă. Controlul forțelor aerodinamice, al motoarelor turbo și al frânelor va primi o atenție specială, devenind mai autentic, indiferent de suprafața pe care vor avea loc întrecerile. Sistemul de redare audio va fi îmbunătățit, la rândul său, în această continuare a seriei WRC.

WRC 10
Foto: Nacon

Fără perioadă de exclusivitate pe PC

Spre deosebire de WRC 9, a cărui versiune de PC a beneficiat de o lansare exclusivă prin Epic Games Store, WRC 10 va fi disponibil, încă din prima zi, atât prin Steam, cât și pe Epic Games Store.

WRC 10 FIA World Rally Championship va fi lansat pe 2 septembrie 2021, în ediții pentru PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S, Nintendo Switch și PC (Steam și Epic Games Store).

WRC 10
Foto: Nacon

Sursa: Darkside of Gaming