STUDIU: Iată cât de multe bacterii se găsesc pe controllerele de console video

Autor: Adrian Popa | 22.04.2021
STUDIU: Iată cât de multe bacterii se găsesc pe controllerele de console video
Foto: Pixabay

Controllerele de console video sunt, la fel ca smartphone-urile sau telecomenzile, unele dintre cele mai murdare obiecte din locuințe și găzduiesc adevărate colonii de bacterii.

Un studiu recent, comandat de Betway, arată că pe cele de PlayStation 4 se găsesc de două ori mai multe bacterii decât pe un colac de WC.

În ceea ce privește controllerele de Xbox One, situația este diferită. Acestea conțin, în medie, jumătate din bacteriile care se găsesc pe un colac de WC. Nu știm dacă acest lucru are legătură cu materialele folosite de Microsoft în construcția dispozitivelor sau pur și simplu cu faptul că fanii Xbox au o igienă mai bună.

Totuși, cea mai murdară consolă descoperită în timpul studiului a fost una Xbox.

Citește și: Un tată a avut nevoie de 13 ore și opt ecrane pentru a comanda un PS5 pentru fiul lui

Cea mai curată consolă video este, potrivit cercetării, Nintendo Switch.

Controllerele sunt, însă, „impecabile” dacă le comparăm cu mausul de computer. Acest dispozitiv are, în medie, de opt ori mai multe bacterii decât un colac de WC.

Trebuie precizat că obiectul folosit ca referință, colacul din baie, nu este un obiect chiar murdar, deoarece este dezinfectat mai des decât alte lucruri din casă. De exemplu, sunt șanse mai mari, potrivit studiilor, ca o masă de bucătărie să aibă mai multe bacterii decât acesta.

Pentru cei care nu știu, cea mai bună soluție pentru curățarea de electronice este o combinație de alcool izopropilic (puritate 99,9%) și apă în proporție de 70/30%.

Sursa: Gaming Bible

Urmărește Go4Games.ro pe Google News