Cum vor fi “refăcute” secvenţele cinematice din remasterizările Command & Conquer şi Red Alert

Autor: Cosmin Aionita | 06.03.2020
Cum vor fi “refăcute” secvenţele cinematice din remasterizările Command & Conquer şi Red Alert

Jim Vessella (producător în cadrul Electronic Arts) a revenit cu noi detalii despre versiunile remasterizate ale primelor titluri din seria C&C: Command & Conquer: Tiberian Dawn şi Command & Conquer: Red Alert.

Conform lui Vessella, s-au făcut eforturi deosebite pentru a remasteriza secvenţele cinematice filmate cu actori reali, caracteristice seriei Command & Conquer. Din păcate, versiunile originale ale acestora, înregistrate la calitate ridicată, nu mai există nici măcar în arhiva celor de la EA. În schimb, s-a optat pentru aplicarea unor filtre de upscaling generate cu ajutorul rutinelor AI, pentru a obţine “filmuleţe” de o calitate mai ridicată decât cele din jocurile iniţiale.

De asemenea, acolo unde a fost posibil, s-au utilizat ca punct de plecare secvenţele cinematice din versiunile pentru console ale jocurilor C&C şi Red Alert, acestea folosind o soluţie de compresie mai performantă decât cele din ediţiile pentru PC.

Nu în ultimul rând, în căutarile prin arhiva fostelor produse ale Westwood Studios, s-au descoperit foarte multe secvenţe de arhivă din timpul filmărilor acestor secvenţe cinematice pentru Command & Conquer şi Red Alert, acestea urmând să fie introduse în ediţiile remasterizate drept bonusuri, deblocabile pe măsură ce jucătorii progresează prin campaniile acestor jocuri.

De proiect se ocupă studioul Petroglyph Games, echipa formată de foşti membri ai Westwood Studios (autorii originali ai seriei Command & Conquer), aceştia având a dispoziţie codul sursă iniţial al celor două jocuri. Lemon Sky Studios, echipă specializată în remasterizarea asset-urilor din jocuri de strategie clasice pentru standardele actuale, lucrează intens la recrearea tuturor unităţilor, clădirilor şi animaţiilor acestora pentru rezoluţia 4K. Astfel, pe lângă noul aspect grafic îmbunătăţit, jucătorii vor avea posibilitatea de a comuta oricând doresc între look-ul clasic al jocurilor, în rezoluţie 320×200, sau noul mod grafic 4K (3840×2160). De asemenea, se va putea face zoom in/out la un nivel superior celui existent în versiunile originale de DOS şi Windows 95 ale jocurilor.

Cei de la Electronic Arts ţintesc 2020 pentru lansarea colecţiei Command & Conquer Remastered şi Red Alert Remastered, acest an urmând să marcheze aniversarea de un sfert de secol a seriei. Colecţia va include şi expansion-urile Covert Ops (pentru C&C1), respectiv Counterstrike şi Aftermath (pentru Red Alert).

Urmărește Go4Games.ro pe Google News