Dune: Spice Wars este un nou joc de strategie plasat în universul Dune

Autor: Cosmin Aionita | 17.02.2022
Dune: Spice Wars este un nou joc de strategie plasat în universul Dune
Foto: Funcom

Funcom, compania ce și-a deschis recent și un studio în București, a publicat primul trailer cu secvențe de gameplay din jocul Dune: Spice Wars. Este vorba despre un titlu de strategie în timp real dezvoltat de Shiro Games, ce va include și elemente tactice de tip 4X (eXpand, eXploit, eXterminate, eXplore).

După cum era de așteptat, Dune: Spice Wars va plasa jucătorii la conducerea binecunoscutelor facțiuni din acest univers, în eterna lor misiune de a controla principala resursă a planetei Arrakis: mirodeniile (spice). Veți putea astfel intra în rolurile unor personaje faimoase precum ducele Leto Atreides sau baronul Vladimir Harkonnen și vă veți putea dirija tabăra către victorie.

Iar metodele ce duc spre obiectivul final nu trebuie să fie neapărat corecte sau nobile: veți putea apela la subterfugii, influență politică, agenți secreți, sabotaj, subjugare economică și, bineînțeles, la forțele armate, în cazul unui conflict direct.

Și, precum în romane sau în adaptările cinematografice, planeta nu va fi deloc prietenoasă: dunele masive ascund giganții viermi, dar și sate sau alte puncte de interes, ce pot aduce resurse indispensabile. Atenție însă, în climatul politic din Dune: Spice Wars, agresiunile militare ar putea avea repercusiuni severe de ordin politic.

Dune: Spice Wars este dezvoltat de Shiro Games în colaborare cu Funcom, urmând să fie lansat pe Steam, în regim Early Access, în cursul acestui an.

Sursa: Steam

Urmărește Go4Games.ro pe Google News