Highrise City, jocul în care îți construiești și gestionezi propriul oraș

Autor: Cosmin Aionita | 19.05.2021
Highrise City, jocul în care îți construiești și gestionezi propriul oraș
Foto: Deck13

Deck13 a dezvăluit Highrise City, un joc de strategie de tip “city builder”, aflat în dezvoltare în cadrul studioului german independent FourExo Entertainment. Highrise City este construit cu ajutorul motorului grafic Unreal Engine 4 și a primit finanțare chiar din partea celor de la Epic Games.

Jocul își dorește să facă un nou pas înainte pentru genul de simulare urbană, fiind gândit atât ca un “city builder”, în care trebuie să gestionezi construcția unei noi metropole, cât și ca simulator economic. În Highrise City, jucătorii vor fi responsabili pentru întreaga infrastructură economică a orașului pe care îl construiesc, bazată în primul rând pe cele 50 de tipuri de resurse pe care acesta este capabil să le producă.

Până la un milion de locuitori în fiecare oraș creat

Orașele construite în Highrise City vor putea avea până la 30.000 de clădiri și până la un milion de locuitori fiecare. Populația va fi împărțită în cinci clase diferite, iar orașele se vor putea întinde pe o suprafață maximă de 192 de kilometri pătrați.

Grație tehnologiei moderne folosite, jocul celor de la FourExo Entertainment va putea să redea până la 20.000 de persoane și 5000 de mașini și alte vehicule în fiecare scenă afișată.

Din postura de creatori ai orașelor, jucătorii vor avea control deplin și asupra legilor după care vor fi guvernate aceste metropole, precum și asupra cercetărilor tehnologice ce le vor ajuta să crească. Producătorii ne asigură însă că dificultatea din Highrise City va fi echilibrată, cu niveluri care să acomodeze atât jucătorii cu experiență, cât și începătorii.

Highrise City urmează să fie lansat pentru PC în cursul anului 2022, prin intermediul Steam și GOG.

Sursa: All Games Delta

Urmărește Go4Games.ro pe Google News