Homeworld 3 a fost amânat. Când a fost reprogramată lansarea jocului

Autor: Cosmin Aionita | 09.02.2024
Homeworld 3 a fost amânat. Când a fost reprogramată lansarea jocului
Foto: Gearbox Publishing

Divizia de publishing a Gearbox, alături de studioul Blackbird Interactive, au anunțat o nouă amânare a lansării jocului Homeworld 3. Programat inițial pentru 8 martie, Homeworld 3 a fost amânat până pe 13 mai 2024, timpul suplimentar urmând să fie alocat pentru a finisa jocul așa cum se cuvine.

Mai exact, în urma primei ocazii pe care jucătorii au avut-o de a încerca demo-ul Homeworld 3, dar și a unei inițiative de a apela la o serie de gameri din afara studioului producător pentru a încerca versiunea completă a jocului, s-a ajuns la concluzia că unele dintre aspectele raportate de feedback-ul acestora pot fi ajustate dacă se recurge la o scurtă amânare a datei de lansare. Astfel, s-a luat hotărârea ca Homeworld 3 să mai întârzie câteva luni.

Homeworld 3
Foto: Gearbox Publishing / Blackbird Interactive

Homeworld 3 este continuarea legendarei serii de jocuri de strategie în spațiu. Conform promisiunilor venite din partea producătorilor, cel de-al treilea titlu numerotat Homeworld promite să se întoarcă la originile seriei, cu o continuarea directă a poveștii, lupte complet 3D, precum și elementele caracteristice genului RTS la care se așteaptă fanii.

Inițial, jocul era așteptat în 2022, dar a fost amânat până în 2023. Apoi a fost reprogramat pentru februarie 2024 și amânat încă o dată până pe 8 martie. Nici această dată nu va fi respectată, data de lansare fiind modificată acum pentru 13 mai 2024. Jocul va fi disponibil pentru PC, prin Steam și Epic Games Store.

Demo-ul este disponibil în mod gratuit pentru o perioadă limitată

Chiar dacă Homeworld 3 a fost amânat din nou, un demo jucabil, care prezintă modul de joc War Games, este disponibil chiar acum pe Steam, ca parte a programului Steam Next Fest 2024. Acest demo poate fi încercat gratuit până pe 12 februarie.

Sursa: Steam

Urmărește Go4Games.ro pe Google News