Studiu: Gamerii de peste 50 de ani se simt neglijați de industria jocurilor video

Autor: Adrian Popa | 21.04.2023
Studiu: Gamerii de peste 50 de ani se simt neglijați de industria jocurilor video
Foto: Profimedia Images

Un studiu realizat în SUA arată că gamerii cu vârste mai mari de 50 de ani se simt nebăgați în seamă de industria jocurilor video.

Cercetarea, realizată de AARP, arată că în America sunt 52,4 milioane de persoane cu vârste mai mari de 50 de ani care joacă jocuri video cel puțin o dată pe lună. În 2019 erau 50,6 milioane.

A crescut și timpul petrecut în jocuri de această categorie de vârstă, de la 8 ore și jumătate în 2019, la 12 ore în 2022.

Majoritatea gamerilor seniori se joacă pe dispozitive mobile, iar 72% preferă titluri de tip puzzle sau de logică. Doar 12% preferă shooter-e.

Deși sunt mulți, pasionații de jocuri video cu vârste mai mari de 50 de ani se simt neglijați de industrie.

Citește și: Un bărbat este gamer din anii ’70. Acum, la 81 de ani, bunicul vrea să devină streamer

Cercetarea noastră arată că aproape 70% dintre ei nu simt că jocurile sunt făcute cu ei în minte”, a declarat directorul AARP responsabil cu gamingul, Maura White, pentru Axios.

Ei simt că această categorie de vârstă nu este reflectată în jocurile video pe care le joacă sau în acțiunile de marketing ale companiilor. Mai mult, seniorii cred că multe jocuri sunt prea complicate.

Jucătorii cu vârste mai înaintate ar dori jocuri mai ușor de învățat, pe care să le joace în mod constant și care să îi stimuleze, potrivit acestui studiu.

Gamerii americani cu vârste mai mari de 50 de ani au cheltuit în medie 49 de dolari pe jocuri video în primele șase luni din 2022, ceea ce înseamnă venituri, deloc neglijabile, de 2,6 miliarde de dolari pentru industrie. Totuși, suma medie cheltuită a scăzut comparativ cu 2019, când era de 64 de dolari.

Sursa: Axios

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!x

Urmărește Go4Games.ro pe Google News