Studiu: Un sfert din plăcile video vândute în T1 au ajuns la minerii de criptomonede

Autor: Adrian Popa | 17.06.2021
Studiu: Un sfert din plăcile video vândute în T1 au ajuns la minerii de criptomonede
Foto: Pixabay

Un analist estimează că 25% din plăcile video vândute în primele trei luni ale acestui an au fost cumpărate de către minerii de criptomonede.

Potrivit studiului realizat de Jon Peddie Research (JPR), cei care minează criptomonede au cumpărat, în T1, 700.000 de plăci high-end și mid-range, în valoare de aproximativ 500 de milioane de dolari.

Nvidia a încercat să combată fenomenul prin lansarea de modele dedicate pentru criptomonede și prin introducerea unor restricții pe modelele existente. AMD nu a luat, însă, astfel de măsuri.

Cum unele monede virtuale încă se află pe val, lucrurile nu se vor îmbunătăți în curând. Situația este atât de dificilă pe piața plăcilor video încât unii producători, precum MSI, au reintrodus în producție modele vechi, precum Nvidia GT 730.

Placă video MSI GeForce GT 730 v2

Cum cererea pentru aceste componente de PC este foarte mare, pe piață au început să apară și modele contrafăcute de plăci video. Potrivit unui articol publicat de Ars Technica, este posibil ca inclusiv producătorii consacrați să fi introdus în produsele lor, fără să știe, componente care nu sunt originale.

Sursa: PC Gamer

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

CITEȘTE ȘI:

Și-a instalat un sistem de minare de criptomonede în BMW, doar pentru a-i „enerva pe gameri”

Reclamele invadează și realitatea virtuală. Când vor ajunge pe Oculus

Legătura puțin cunoscută dintre Ethereum și World of Warcraft

Urmărește Go4Games.ro pe Google News