Surorile Alexandra și Andrea Botez, jucătoare de șah, au semnat cu compania de esports Envy Gaming

Autor: Adrian Popa | 23.12.2020
Surorile Alexandra și Andrea Botez, jucătoare de șah, au semnat cu compania de esports Envy Gaming

Surorile Alexandra și Andrea Botez, jucătoare canadiene de șah de origine română, au semnat un contract cu organizația americană de esports Envy Gaming.

Alexandra (24 de ani) și Andrea (18 ani) au canale populare, pe Twitch și YouTube, pe care transmit conținut legat de șah, un sport care a revenit în actualitate datorită serialului-fenomen „The Queen’s Gambit” de pe Netflix. De exemplu, platforma Chess.com a atras 2,8 milioane de noi utilizatori doar în luna noiembrie a acestui an.

Sora mai mare este absolventă a Universităţii Stanford, iar succesul său în lumea șahului a fost comparat cu cel al lui Beth Harmon, personajul principal din serial. Alexandra Botez a fost primul președinte femeie al Clubului de Șah al universității.

Citește și: „The Queen’s Gambit”: Alexandra Botez, o „Beth Harmon” reală și regina şahului de pe Twitch

Canalul de pe Twitch al celor două fete, numit BotezLive, avea 474.000 de fani la momentul redactării articolului.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alexandra Botez (@missbotez)

La Envy Gaming, organizație de esports din Texas, SUA, surorile Botez vor crea conținut legat de șah, inclusiv pentru canalul pe bază de abonament EnvyUS, lansat recent.

„Surorile Botez sunt cei mai atractivi creatori de conținut din șah în acest moment și au jucat un rol major în popularizarea jocului pe Twitch”, a declarat Andrew Peterman, directorul responsabil cu conținutul la Envy Gaming.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Envy (@teamenvy)

Compania deține echipele de esports Dallas Empire, Dallas Fuel și Team Envy.

Sursa: Chess.com

Urmărește Go4Games.ro pe Google News