„The Queen’s Gambit”: Alexandra Botez, o „Beth Harmon” reală și regina şahului de pe Twitch

Autor: Andra Voiculescu | 21.12.2020
„The Queen's Gambit”: Alexandra Botez, o „Beth Harmon” reală și regina şahului de pe Twitch
Foto: Instagram/missbotez

Alexandra Botez, fiica de 25 de ani a unor imigranţi români din Canada, este populară pe platforma de streaming online Twitch, unde are, împreună cu sora ei de 18 ani, peste 473.000 de urmăritori. Acolo, cele două tinere transmit live meciuri de şah.

Despre Alexandra, absolventă a Universităţii Stanford, unde a fost prima femeie preşedintă a Clubului de Șah, a scris luna aceasta şi publicaţia New York Post, comparând succesul său cu cel al lui Beth Harmon, personajul principal din serialul „The Queen’s Gambit” de pe Netflix.

Alexandra este fiica unor români care au fugit în timpul comunismului şi au solicitat azil politic în SUA. Familia s-a mutat într-un final la Vancouver, Canada, iar tatăl ei, inginer, a început să o înveţe pe Alexandra să joace şah la vârsta de 6 ani. Până la vârsta de 15 ani, ea câştigase turneul naţional de fete din SUA.

Citește și: O vedetă de pe Twitch le-a cerut fanilor să nu-i mai doneze atât de mulți bani

După ce familia s-a mutat în Texas, Alexandra a câştigat campionatul naţional de fete din SUA, la vârsta de 15 ani.

De asemenea, a co-fondat CrowdAmp, o companie de social media care şi-a încetat între timp operaţiunile. Aceasta a folosit inteligenţa artificială pentru o comunicare mai personalizată.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alexandra Botez (@missbotez)

Tânăra a început să transmită meciuri de şah pe Twitch în 2019, când startup-up ei şi-a încetat activitatea.

Alexandra s-a mutat în East Village în septembrie 2019 şi s-a dedicat streamingului şi producţiei de conţinut pentru Chess.com. Apoi a venit criza COVID-19.

Surorile Botez au un canal de succes pe Twitch

Pe lângă jocurile live, ea postează şi conţinut personal cu sora ei, Andrea, care are 18 ani şi care este ea însăşi un jucător talentat, cu competiţii naţionale şi câteva premii în bani câştigate. Alexandra are peste 210.000 de urmăritori pe Instagram, iar Andrea are peste 110.000, în timp ce canalul lor de YouTube, BotezLive, are aproape 200.000 de abonaţi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alexandra Botez (@missbotez)

La sfârşitul lunii noiembrie, Alexandra şi sora ei au fost intervievate de BBC Radio 1 despre cum este comunitatea de şah online şi cât de realistă este drama Netflix „The Queen’s Gambit”.

Pe măsură ce şahul a crescut în popularitate pe Twitch, tot aşa a crescut şi canalul BotezLive al surorilor Alexandra şi Andrea Botez. Dacă în ianuarie aveau 61.000 de fani pe Twitch, pe măsură ce pandemia a obligat oamenii să stea în case, numărul de următitori ai canalului lor a explodat în ultimele luni, depăşind 473.000 de fani.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News
Comentarii