Un copil a cheltuit 16.000 de dolari de pe cardul mamei lui, într-un joc video

Autor: Adrian Popa | 15.12.2020
Un copil a cheltuit 16.000 de dolari de pe cardul mamei lui, într-un joc video
Foto: Pixabay

În vara acestui an, un copil de 6 ani din statul american Connecticut a cheltuit peste 16.000 de dolari de pe cardul de credit al mamei lui în jocul video Sonic Forces.

Jessica Johnson a descoperit o serie de retrageri de pe card, făcute timp de mai multe luni. Acestea aveau valori cuprinse între 1,99 dolari și 99 de dolari. Ulterior, femeia a aflat că banii au fost cheltuiți de băiatul ei în jocul video de la Sega.

Achizițiile au fost făcute de copil de pe o tabletă iPad.

Inițial, Johnson a crezut că a fost victima hackerilor, deoarece i s-a părut imposibil ca o sumă atât de mare să fie cheltuită într-un singur joc. După ce a informat banca, JPMorgan Chase, femeia a aflat ce s-a întâmplat, de fapt. Johnson a solicitat apoi la Apple returnarea banilor.

Citește și: Un băiat de 11 ani a ucis o fetiță de 9 ani care l-a învins într-un joc online

Compania a refuzat să facă acest lucru, deoarece solicitarea trebuie făcută la maxim 60 de zile după ce achizițiile au fost făcute. Johnson susține acum că nu a informat Apple la timp deoarece inițial banca i-a spus că suspectează un caz de fraudă.

Mama copilului este supărată pe răspunsul primit de la un reprezentant al Apple: „Este o setare acolo de care ar fi trebuit să știi”. Acesta se referea la sistemului care nu permite achiziția de aplicații sau de elemente vândute prin intermediul acestora fără folosirea unei metode de autentificare.

Nu se știe nici de ce părinții copilului nu au văzut mai devreme notificările primite pe e-mail de la Apple după fiecare achiziție.

Sursa: Apple Insider

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

Urmărește Go4Games.ro pe Google News