Un gamer susține că o pereche de căști Razer Kraken i-a salvat viața

Autor: Adrian Popa | 05.04.2022
Un gamer susține că o pereche de căști Razer Kraken i-a salvat viața

Un gamer de 18 ani susține că un glonț rătăcit a intrat în camera lui printr-un geam, iar viața i-a fost salvată de căștile Razer Kraken pe care le avea pe cap.

Incidentul s-ar fi petrecut săptămâna trecută în orașul Torrance din statul american California. Potrivit utilizatorului Enough_Dance_956, de pe platforma Reddit, glonțul a intrat prin geam, a ricoșat din perete și apoi a fost oprit de banda pentru cap a căștilor.

„Dacă aceste căști nu erau de calitate bună aș fi fost un copil mort la vârsta de 18 ani”, a scris tânărul.

Adolescentul susține că a chemat poliția și a predat glonțul. Inițial, alți utilizatori de Reddit au crezut că este vorba despre o glumă, deoarece postarea a fost făcută pe 1 aprilie. Însă Enough_Dance_956 a revenit ulterior cu noi imagini care susțin povestea.

Citește și: Un gamer care a suferit o criză epileptică a fost salvat de o fată aflată la 8.000 de km distanță

Razer a transmis că aceasta nu este o farsă de 1 aprilie organizată de companie. Firma a anunțat că a contactat adolescentul pentru a-i trimite o pereche nouă de căști.

Razer Kraken
Căști Razer Kraken

Mai multe publicații au contactat poliția pentru a verifica incidentul, dar până la momentul redactării acestui articol nu au primit o declarație oficială. Oamenii legii au promis că vor verifica situația.

Acesta este primul caz în care auzim despre o pereche de căști care opresc un glonț. Alte dispozitive electronice, precum smartphone-urile, au făcut acest lucru frecvent. De exemplu, în 2017 o femeie a scăpat cu viață din atacul armat din Las Vegas datorită telefonului ei. Un glonț a lovit iPhone-ul femeii și apoi a ricoșat. În incidentul respectiv au murit 61 de oameni, inclusiv atacatorul.

Totodată, în 2014, un polițist din Brazilia a scăpat nevătămat după ce telefonul lui, un Nokia Lumia 520, a oprit un glonț tras de un hoț care încerca să-i jefuiască părinții.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News