Un joc de PlayStation 1 a fost finalizat după 20 de ani

Autor: Adrian Popa | 05.01.2021
Un joc de PlayStation 1 a fost finalizat după 20 de ani

Un joc dezvoltat pentru consola PlayStation 1 a fost finalizat după 20 de ani.

Numit Magic Castle, jocul a fost început în 1997 de o mică echipă de dezvoltatori din Japonia. Aceștia au prezentat titlul la șapte mari publisheri, printre care și Sony, dar nimeni nu l-a preluat în final. În 2008, proiectul a fost anulat.

Anul trecut, un membru al echipei originale de dezvoltatori a dat peste codul sursă al jocului și a reluat lucrul la proiect. Programatorul a folosit emulatoare pentru a continua munca la Magic Castle.

Jocul – în care gamerii trebuie să evite capcane și să omoare monștri în timp ce explorează un labirint dintr-un castel – poate fi descărcat de pe Internet Archive. Deși este încă în dezvoltare, Magic Castle poate fi jucat.

Citește și: Motivul pentru care IKEA a expus console false PS5 și Xbox Series X în magazinele sale

Dezvoltatorul mai trebuie să adauge suport pentru al patrulea personaj și traducerea în japoneză. O actualizare finală va fi disponibilă în curând, pe Netyaroze-europe.com.

Jocul a fost primit cu entuziasm de comunitatea pasionaților de titluri vintage. „Îți mulțumesc foarte mult pentru această minunată lansare”, a scris un utilizator pe Internet Archive. „Excelent. Toți cei implicați au făcut o treabă bună”, a mai comentat cineva.

Consola PlayStation 1 a fost lansată de Sony pe 3 decembrie 1994 în Japonia, iar anul următor a debutat în Europa, Australia și America de Nord. Dispozitivele cu care concura erau Nintendo 64 și Sega Saturn.

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!