Un joc de PlayStation 1 a fost finalizat după 20 de ani

Autor: Adrian Popa | 05.01.2021
Un joc de PlayStation 1 a fost finalizat după 20 de ani

Un joc dezvoltat pentru consola PlayStation 1 a fost finalizat după 20 de ani.

Numit Magic Castle, jocul a fost început în 1997 de o mică echipă de dezvoltatori din Japonia. Aceștia au prezentat titlul la șapte mari publisheri, printre care și Sony, dar nimeni nu l-a preluat în final. În 2008, proiectul a fost anulat.

Anul trecut, un membru al echipei originale de dezvoltatori a dat peste codul sursă al jocului și a reluat lucrul la proiect. Programatorul a folosit emulatoare pentru a continua munca la Magic Castle.

Jocul – în care gamerii trebuie să evite capcane și să omoare monștri în timp ce explorează un labirint dintr-un castel – poate fi descărcat de pe Internet Archive. Deși este încă în dezvoltare, Magic Castle poate fi jucat.

Citește și: Motivul pentru care IKEA a expus console false PS5 și Xbox Series X în magazinele sale

Dezvoltatorul mai trebuie să adauge suport pentru al patrulea personaj și traducerea în japoneză. O actualizare finală va fi disponibilă în curând, pe Netyaroze-europe.com.

Jocul a fost primit cu entuziasm de comunitatea pasionaților de titluri vintage. „Îți mulțumesc foarte mult pentru această minunată lansare”, a scris un utilizator pe Internet Archive. „Excelent. Toți cei implicați au făcut o treabă bună”, a mai comentat cineva.

Consola PlayStation 1 a fost lansată de Sony pe 3 decembrie 1994 în Japonia, iar anul următor a debutat în Europa, Australia și America de Nord. Dispozitivele cu care concura erau Nintendo 64 și Sega Saturn.

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

Urmărește Go4Games.ro pe Google News