Un joc video ar putea fi folosit în tratamentul celor care au suferit de COVID-19

Autor: Adrian Popa | 20.04.2021
Un joc video ar putea fi folosit în tratamentul celor care au suferit de COVID-19
Foto: captură de ecran

Un joc video prescris pentru pacienții care suferă de ADHD ar putea fi folosit și în cazul celor care se refac după ce au fost bolnavi de COVID-19.

Boala provocată de noul coronavirus poate provoca tulburări cognitive. Cercetătorii încearcă acum să stabilească dacă jocul EndeavorRx poate fi folosit și în acest caz.

EndeavorRx este folosit în tratamentul copiilor cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani, care suferă de ADHD. Acesta este primul joc video din istorie care a primit undă verde de la organizația guvernamentală FDA (Food and Drug Administration) din SUA pentru a fi folosit ca tratament medical.

Unii oameni care au suferit de COVID-19 suferă de simptomele pentru care EndeavorRx a fost gândit. Pacienții nu se pot concentra și sunt confuzi.

„Există suficiente date care sugerează că un număr semnificativ de oameni care au suferit de COVID-19 au probleme cognitive”, a decarat Faith Gunning, neuropsiholog în cadrul Weill Cornell Medicine, din New York.

EndeavorRx nu este singurul joc folosit pentru a trata o afecțiune medicală. Myhixel Play îi ajută pe bărbații care suferă de o formă de ejaculare precoce să obțină performanțe mai bune în dormitor.

Sursa: The Verge

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

CITEȘTE ȘI:

Jocul video din cauza căruia Dele Alli ar fi fost părăsit de iubită

FOTO: Descoperirea neașteptată făcută de un gamer în „Detroit: Become Human”

Urmărește Go4Games.ro pe Google News