Vezi dacă numărul tău de telefon se află printre sutele de milioane de numere furate de pe Facebook

Autor: Adrian Popa | 06.04.2021
Vezi dacă numărul tău de telefon se află printre sutele de milioane de numere furate de pe Facebook
Foto: Hepta

Datele a sute de milioane de utilizatori ai celei mai mari rețele de socializare online din lume, Facebook, au ajuns pe internet. Printre acestea se numără informații precum: localități, nume, date de naștere, adrese de e-mail sau numere de telefon.

În rândurile celor ale căror numere de telefon au fost compromise se află chiar Mark Zuckerberg, șeful Facebook. În  total, din baza de date fac parte informații despre 533 de milioane de utilizatori.

Pentru a vedea dacă datele voastre se află printre cele expuse, puteți folosi platforma Have I Been Pwned?. Acesta are o reputație bună și a fost fondată de expertul în securitate Troy Hunt.

Puteți căuta după numărul de telefon sau adresa de e-mail. În cazul în care folosiți numărul, acesta trebuie introdus în format internațional, cu +4 în față în cazul României.

Haveibeenpwned.com colectează într-o bază de date uriaşă toate informaţiile despre conturile online compromise până acum, iar utilizatorii pot vedea uşor dacă şi datele lor de autentificare se află acolo.

Din baza de date fac parte multe platforme de gaming compromise: Anadonia, AnimeGame, CD Projekt RED, Epic Games sau Warframe.

Mai mult, utilizatorii Have I Been Pwned? pot seta alerte pentru adresele de e-mail pe care le au asociate cu diverse conturi online. În cazul în care unul dintre acestea a fost compromis, Haveibeenpwned.com trimite o alertă pe e-mailul asociat.

În cazul în care vă aflați printre cei ale căror informații se află în baza de date ar fi bine să schimbați parola la Facebook. Alegeți una compusă din cel puțin opt caractere, care include litere mari, cifre și simboluri.

CITEȘTE ȘI:

Noua aplicaţie Facebook Gaming, concurenţă pentru Twitch şi YouTube

Ce găsești în gunoiul lui Zuckerberg și al altor miliardari. Un bărbat trăiește din asta

Poliția a destructurat „cel mai mare” producător de software pentru trișat în jocuri video

Urmărește Go4Games.ro pe Google News