Viitor fără „aurul negru”: Țara care va investi 38 de miliarde de dolari în jocuri video

Autor: Adrian Popa | 10.04.2023
Viitor fără „aurul negru”: Țara care va investi 38 de miliarde de dolari în jocuri video

Arabia Saudită, o țară care are acum ca principală sursă de venituri petrolul, se străduiește să își diversifice economia într-un moment în care lumea este preocupată de trecerea spre surse de energie regenerabile. De aceea, Fondul Public de Investiții al statului arab plănuiește să investească 38 de miliarde de dolari în industria de jocuri video, potrivit Bloomberg.

Majoritatea proiectelor sunt derulate prin intermediul Savvy Gaming Group, o subsidiară a fondului. Recent, compania achiziționat, pentru 4,9 miliarde de dolari, dezvoltatorul și publisherul Scopely, cunoscut pentru titluri populare, precum Star Trek: Fleet Command sau Stumble Guys.

Alte companii cunoscute în care saudiții au investit sunt Embracer Group, Tencent Holdings, Capcom și Nintendo.

„În acest moment suntem mai mult o companie de eSports decât o companie de jocuri. Ce facem în acest an este să ne concentrăm mai mult pe dezvoltarea și publicarea de jocuri”, a declarat Brian Ward, CEO-ul Savvy Gaming Group. El a lucrat în trecut pentru două nume mari din industria jocurilor video, Electronic Arts și Microsoft.

Industria de eSports nu trece prin cele mai bune momente în această perioadă. După ani de expansiune, piața de dă semne de slăbiciune, iar pentru echipe este tot mai greu să se mențină pe linia de plutire.

Saudiții vor să lanseze propriile jocuri video

Savvy vrea, însă, să dezvolte propriile jocuri de succes și investește serios în atragerea de talente în timp ce marile companii vestice anunță concedieri. Unul dintre studiourile deschise de compania din Arabia Saudită are 45 de angajați. Dezvoltatorul lucrează la un joc video mobil, apoi plănuiește să lanseze un titlu pentru console.

Există aproximativ 21 de milioane de gameri în Arabia Saudită, echivalentul a 58% din populație, iar numărul acestora crește rapid. Potrivit unor estimări, piața jocurilor video din Orientul Mijlociu și Africa de Nord va crește cu 56% până în 2026, până la valoarea de 2,79 de miliarde de dolari.

Foto: Shutterstock, Pexels/Anton Porsche

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

Urmărește Go4Games.ro pe Google News