Mai multe femei susțin că au fost agresate în jocuri video

Autor: Alex Manole | 10.11.2020
Mai multe femei susțin că au fost agresate în jocuri video
Foto: Profimedia Images

O femeie, care foloseşte psudonimul Jordan Belamire pentru a-şi proteja identitatea, a susţinut că a fost victima unei agresiuni sexuale în realitatea virtuală, acesta nefiind primul incident de acest fel petrecut în jocuri video. Tânăra de 30 de ani din Redwood City, California, a declarat că se juca un joc VR când un alt jucător a agresat-o.

Citește și: Femeile și persoanele de culoare, hărțuite în continuare în jocuri video precum Call of Duty

Belamire era în jocul QuiVr şi folosea un headset HTC Vive. A încercat modul multiplayer când un alt utilizator, cu porecla BigBro442, i s-a alăturat. La scurt timp după aceea, Jordan spune că avatarul partenerului din joc a început să facă gesturi ca şi cum ar atinge-o în zonele intime. Ea susţine că i-a cerut utilizatorului să înceteze, dar acest lucru l-a provocat şi mai tare.

„Am fost agresată în realitatea virtuală. Știaţi că acest lucru se poate întâmpla?”, a scris femeia într-un articol publicat pe platforma Medium.

Femeile, hărțuite frecvent în multe jocuri video

În QuiVr, jucătorii se află într-o lume plină de zombie pe care trebuie să îi doboare folosind arcuri şi săgeţi. Toate avatarele din joc (care sunt alcătuite dintr-o cască, tolbă, mâini şi un arc, dar fără corp) sunt identice, în sensul că există un singur tip de avatar pentru femei şi unul pentru bărbaţi. Femeia spune că bărbatul cu care făcea echipă în joc a ştiut că este femeie după voce. Jucătorii pot comunica verbal prin intermediul headsetului VR.

Acesta nu este primul caz din acest an în care o femeie a declarat că a fost agresată într-un joc video. Poliţia din Moscova a anunţat că o tânără a depus plângere pe motiv că ar fi fost violată de un pokemon uriaş în apartamentul ei. Femeia susţine că jocul Pokemon Go a detectat monstrul chiar în casa ei.

Citește și: STUDIU: Jocurile video pot fi bune pentru sănătatea mintală, dar cu o condiție

Urmărește Go4Games.ro pe Google News