Ubisoft va lansa un joc VR cu incendiul catedralei Notre-Dame

Autor: Cosmin Aionita | 18.01.2022
Ubisoft va lansa un joc VR cu incendiul catedralei Notre-Dame
Foto: Ubisoft

Publicația Variety a dezvăluit ca Ubisoft lucrează la un joc VR în care utilizatorii pot deveni membri ai brigăzii de pompieri care a intervenit pentru stingerea incendiului ce a afectat catedrala Notre-Dame din Paris în 2019. Această experiență VR va dura aproximativ o oră și este dezvoltată în parteneriat cu drama-documentar cu același nume: Notre-Dame on Fire, regizată de Jean-Jacques Annaud (Enemy at the Gates, The Name of the Rose). Filmul este așteptat în cinematografele franceze din 16 martie 2022.

Deborah Papiernik, senior VP responsabil pentru noile oportunități de afaceri și alianțe strategice în cadrul Ubisoft, a declarat pentru Variety:

Ca orice joc ce implică evadarea dintr-un spațiu închis, va fi nevoie să rezolvați puzzle-uri și să cooperați cu colegii de echipă. Ideea este să explorați catedrala în căutare de relicve și să luptați împotriva focului, pentru că trebuie să salvați catedrala Notre-Dome înainte ca aceasta să fie mistuită de flăcări.

Nu este primul joc Ubisoft ce implică catedrala Notre-Dame

În 2019, flăcările incendiului de la Notre-Dame au ars timp de aproximativ 15 ore, cauzând prăbușirea turlei principale a catedralei, precum și distrugerea unei porțiuni importante a acoperișului. Turnurile emblematice ale catedralei au fost însă salvate. Procesul de reconstrucție și renovare a catedralei Notre-Dame continuă și acum, lăcașul de cult urmând să fie redeschis pentru vizitatori abia în 2024, cel mai devreme.

Dezvoltarea acestui joc VR nu ar trebui să fie o sarcină prea dificilă pentru cei de la Ubisoft, compania având deja creat un model 3D detaliat al catedralei Notre-Dame, ce a mai fost folosit în jocul Assassin’s Creed Unity. De asemenea, Ubisoft are la activ încă un joc VR tematic – Notre-Dame de Paris: Journey Back in Time –, disponibil în mod gratuit pe Steam.

Sursa: PC Gamer

Urmărește Go4Games.ro pe Google News