PlayStation Now, disponibil acum şi pentru PC

Autor: Cosmin Aionita | 25.08.2016
PlayStation Now, disponibil acum şi pentru PC

PlayStation Now este platforma de game streaming a celor de la Sony, prin intermediul căreia jucătorii pot încerca peste 300 de jocuri de PlayStation 3 cu ajutorul tehnologiei de tip video streaming (derivată din fostul serviciu Gaikai, achiziţionat de Sony în vara anului 2012). Până în prezent, această platformă a fost disponibilă doar pentru consolele din familia PlayStation, precum şi pentru câteva dispozitive ale unor parteneri.

Lucrurile se schimbă însă începând de astăzi, Sony anunţând că PlayStation Now este disponibil acum şi pentru PC-urile echipate cu sisteme de operare Windows. Aplicaţia PlayStation Now poate fi descărcată de aici, însă, momentan, funcţionează oficial doar în Regatul Unit al Marii Britanii, Belgia şi Olanda, urmând ca suportul pentru noi regiuni să fie adăugat în curând. Cerinţele oficiale pentru a rula PlayStation Now pe PC sunt următoarele:

⦁ Windows 7 (SP1), 8.1 sau 10
⦁ Intel Core i3 3.5 GHz sau AMD A10 3.8 GHz sau un procesor mai bun
⦁ 300 MB disponibili pe hard disk
⦁ 2 GB de memorie RAM
⦁ placă de sunet
⦁ port USB (pentru controller)
⦁ conexiune la Internet cu viteză minimă de 5 Mbps

Prin intermediul PlayStation Now, utilizatorii pot juca câteva dintre titlurile exclusive PlayStation, cum ar fi Uncharted 3: Drake’s Deception, The Last of Us sau God of War III, precum şi o selecţie de jocuri third party cum ar fi Borderlands 2 sau BioShock Infinite. Dacă aveţi deja un abonament PlayStation Now, acesta va fi funcţional, în mod evident, şi prin intermediul aplicaţiei PlayStation Now pentru PC.

De asemenea, cu această ocazie Sony a anunţat şi un nou adaptor wireless pentru conectarea facilă a controllerelor DualShock 4 la computerele echipate cu sistemele de operare Windows şi MacOS. Acesta va deveni disponibil începând cu luna septembrie a acestui an, la un preţ recomandat de vânzare echivalent cu 24,99$, şi va fi compatibil atât cu aplicaţia Remote Play (Windows şi MacOS), cât şi cu PlayStation Now (doar Windows).

DualShock 4 Wireless Adapter

DualShock 4 Wireless AdapterDualShock 4 Wireless AdapterDualShock 4 Wireless Adapter

Urmărește Go4Games.ro pe Google News