Lansarea Gran Turismo 6 în România: Go4games în pole-position

| 06.12.2013
Lansarea Gran Turismo 6 în România: Go4games în pole-position

Sony Computer Entertainment Europe a lansat Gran Turismo 6 şi în România, concomitent cu lansarea mondială de pe 6 decembrie. Cel mai recent titlu al francizei Gran Turismo este disponibil în mod exclusiv pe platforma PlayStation 3.

Gran Turismo 6 se doreşte a fi cel mai complet joc al seriei de până acum, oferind un garaj de  aproximativ 1200 de maşini licenţiate, 37 de circuite (cu adiţii precum Silverstone, Mount Panorama sau Ascari Race Resort), un engine grafic revizuit (ce permite aplicarea dinamică a efectelor de teselare asupra modelelor de maşini) şi un nou motor fizic (metode noi de simulare a suspensiilor, pneurilor şi aerodinamicii, concepute împreună cu parteneri precum Yokohama Rubber şi KW Automotive).

Cu această ocazie, PlayStation România a organizat un eveniment unde au fost invitati membri ai presei de profil, precum şi cunoscutul pilot de curse autohton Mihai Marinescu. Cu toţii am avut ocazia să încercăm noul Gran Turismo 6, atât în curse arcade solo, cât şi în întreceri splitscreen. Mai mult, a fost adus şi un stand special, cu ajutorul căruia curioşii puteau testa Gran Turismo 6 în condiţii ideale: cu volan, schimbător de viteze şi pedale, într-un scaun special ce încerca să reproducă cockpit-ul unei maşini de curse.

Evenimentul a debutat cu o scurtă prezentare a jocului ţinută de oficialii PlayStation România, în care s-a trecut rapid în revistă istoria de 15 ani a seriei Gran Turismo, precum şi noutăţile aduse de GT6. Merită amintit conceptul Vision Gran Turismo, un soi de provocare adresată de studioul Polyphony Digital celor mai importanţi producători de automobile: aceştia au fost invitaţi să proiecteze ceea ce am putea numi „maşinile viitorului”, modelele rezultate urmând să fie implementate în joc. Primul de pe această impresionantă listă este bolidul Mercedes-Benz AMG Vision GT, deja disponibil în GT6.

Gran Turismo 6

Apoi s-a trecut la un concurs la care au fost invitaţi să participe membrii presei, cu premii mai mult decât simpatice: o machetă detaliată a unei maşini foarte apreciate, o geacă de competiţie oferită de unul dintre organizatori (reprezentantul unui brand auto foarte important) şi posibilitatea de a asista la o sesiune de test cu o maşină şi un pilot de curse din privilegiată perspectivă a copilotului.

Ca menţiune, înainte să revin la concurs, implicarea tânărului nostru pilot Mihai Marinescu în prezentare a fost minimalistă, acesta oferind doar câteva detalii despre modul în care simulatoarele auto l-au ajutat în cariera sa în sportul cu motor. M-aş fi aşteptat ca Mihai să urce la bordul standului cu volan şi pedale şi să ne demonstreze calităţile sale de şofer în amănunt. N-a fost să fie.

Gran Turismo 6

Întorcandu-ne la concurs, regulile au fost simple: o tură pe una dintre variantele circuitului de la Silverstone, la bordul unui furios BMW M3 GT, cei mai buni trei timpi urmând să intre în posesia premiilor puse în joc. Lucrurile s-au complicat pe parcurs: colegul Dan Vache de la ProMotor şi subsemnatul au înregistrat rezultate foarte asemănătoare (0:58.750 vs. 0:58.751), organizatorii decizând departajarea noastră prin intermediul unei curse directe, pusă în scenă cu ajutorul componentei splitscreen din GT6. La această ultimă probă Dan a pierdut controlul bolidului, „trofeul suprem” ajungând astfel în redacţia Go4games.

Aşadar, promitem să vă ţinem la curent cu desfăşurarea viitoarei curse alături de pilotul profesionist, aceasta fiind programată pentru anul viitor. Până atunci însă, ne-am apucat serios de Gran Turismo 6, joc al cărui review îl veţi putea citi în curând pe Go4games.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News