PlayStation va avea o nouă casă: Sony Interactive Entertainment

Autor: Cosmin Aionita | 27.01.2016
PlayStation va avea o nouă casă: Sony Interactive Entertainment

Sony Computer Entertainment Inc. (SCE), divizia celor de la Sony ce coordonează ramura PlayStation a companiei, şi Sony Network Entertainment International LLC (SNEI) au anunţat înfiinţarea Sony Interactive Entertainment LLC (SIE). Compania va îngloba toate filialele şi se va ocupa de hardware-ul si software-ul PlayStation, precum si de conţinutul şi operaţiunile legate de serviciile oferite din reţea. SIE va avea sediul central în San Mateo, California, cu filiale în Tokyo şi Londra, începând cu 1 aprilie 2016.

Sony Computer Entertainment a fost înfiinţată în noiembrie 1993 şi a lansat primul sistem PlayStation în Japonia în decembrie 1994. SCE a continuat să dezvolte zona de gaming prin crearea unor soluţii inovatoare la fiecare generaţie de console, ultima lansată fiind deja foarte populara PlayStation 4. De asemenea, SCE incorporează propriile studiouri dezvoltatoare de jocuri, ce au lansat până acum o varietate de titluri apreciate în întreaga lume.

Sony Network Entertainment International a fost înfiinţată în aprilie 2010 şi de atunci a furnizat un portofoliu solid de servicii de reţea oferite prin intermediul platformei premium de servicii PlayStation Network (PSN). SNEI gestionează platformele PlayStation Store (magazinul virtual al celor de la Sony dedicat posesilor de console PlayStation; serviciul este disponibil şi în România), PlayStation Plus (serviciu ce oferă acces la componenta multiplayer online a jocurilor, precum şi la jocuri complete, incluse lunar în preţul abonamentului), precum şi PlayStation Now (serviciu de game streaming pentru utilizatorii care vor să aibă acces la jocurile pentru PlayStation 3).

Conform celor de la Sony, zona de hardware, software, conţinut şi cea a serviciilor digitale se află într-o continuă dezvoltare şi de aceea este important ca SCE şi SNEI să-şi unească forţele intr-o singură companie. În acest mod, PlayStation va furniza în continuare experienţe de neuitat utilizatorilor din întreaga lume. Pentru a-şi atinge acest obiectiv, SIE ţinteşte să-şi dezvolte baza de utilizatori, să-şi extindă reţeaua şi să crească venitul mediu per utilizator şi veniturile adiacente. De asemenea, SIE va continua să creeze şi să lanseze pe piaţă jocuri de top şi va îmbunătăţi serviciile de reţea pentru utilizatorii din întreaga lume.

Conducere Sony Interactive Entertainment va fi asigurată de Andrew House (preşedinte şi Global CEO), Kazuo Miura (vicepreşedinte) şi John (Tsuyoshi) Kodera (vicepreşedinte).

Sony Interactive Entertainment

Urmărește Go4Games.ro pe Google News